其實這篇日誌已是很久很久以前寫下的了,只因近日走過《春田》,發現餐廳結業了(實在是天大的「喜訊」),該位置分拆成三間不同的店子並已裝修中呢!於是,心血來潮的post這篇出來作個「道別」…某天,我倆到了樓下的《春田》吃個日式的brunch…他那個套餐內的雜錦壽司,都是大路而小巧的貨式吧!而煙鴨胸叉燒拉麵,這種配搭要是弄得難吃的話,那間店子定必很不滯…我則要了個刺身套餐…「伴碟」的小吃包括有蟹籽沙律、中華沙律、麵豉湯等等。「主菜」則分別是加州卷,還有一堆橙、白色系的刺身:三文魚、墨魚、甜蝦、蟹柳(?!)及一些不知名的魚肉刺身,某些刺身好像不太新鮮,甚至是完全沒有「魚味」的。整體來說食物的質素有點遜,沒有拉肚子已算萬幸…另外那裡的服務員給人「懶懶閒」、「不可一世」的感覺,態度亦很有問題。就我們所見,某檯十多人的食客向服務員催單時,她們總是以「唔耐煩」的口吻去應對、例如「得喇得喇~我而家入去催呀吓~」;又或是明明看到食客揚手但若該服務員正有「事」忙(例如是送餐中吧),她們均會裝作看不見,而不是向食客以手勢示意過一會才來幫忙…總而言之,這裡的管理實在超有問題!幸好於12:45pm前結帳可有九折優

某天,我倆到了樓下的《春田》吃個日式的brunch…

我則要了個刺身套餐…「伴碟」的小吃包括有蟹籽沙律中華沙律麵豉湯等等。「主菜」則分別是加州卷,還有一堆橙、白色系的刺身:三文魚、墨魚、甜蝦、蟹柳(

整體來說食物的質素有點遜,沒有拉肚子已算萬幸…另外那裡的服務員給人「懶懶閒」、「不可一世」的感覺,態度亦很有問題。就我們所見,某檯十多人的食客向服務員催單時,她們總是以「唔耐煩」的口吻去應對、例如「得喇得喇~我而家入去催呀吓~」;又或是明明看到食客揚手但若該服務員正有「事」忙(例如是送餐中吧),她們均會裝作看不見,而不是向食客以手勢示意過一會才來幫忙…總而言之,這裡的管理實在超有問題!幸好於12:45pm前結帳可有九折優惠(打折後共$88),否則…

嗯,今次是第一次光顧,亦是最後一次,我發誓不會再有下一次(果然真的沒下次)…

尚有更多於blog內
雜錦壽司
煙鴨胸叉燒拉麵
蟹籽沙律、中華沙律、麵豉湯等等
刺身:三文魚、墨魚、甜蝦、蟹柳(?!)
加州卷
2010-05-02 60 views
一次比一次差...剛剛和我媽去吃夜宵我們點了:1) 牛肉火鍋 - 我從來沒有吃過牛肉火鍋是沒有火在下面燒的... 湯的溫度不夠熱... 牛肉都弄不熟 2) 炸雞軟骨 - 味道不錯, 但比我上次少一半... 3) 刺身壽司拼 - 不過不失但是他們的服務態度太差啦!! 有一位壽司師傅走出來跟坐在我左邊那桌客人聊天... 這也沒什麼... 只不過那位師傅去幫他們換盤子的時候... 他竟然對他們髒的盤子放在我們的桌子上...我一定不會再去...
一次比一次差...

剛剛和我媽去吃夜宵
我們點了:

2) 炸雞軟骨 - 味道不錯, 但比我上次少一半...

3) 刺身壽司拼 - 不過不失

我一定不會再去...
2010-05-02
2010-04-20 42 views
香港人的心態係有便宜唔好嘥...........................我就係其中一份子, 不過我以後都唔會再咁笨lu...........之前食野儲貼紙換食物, 我就係為咗唔好嘥, 所以再去食多次............下次有人請都未必會再去食lu~~ 因為d野食真係唔係好得lor~~~當晚七點未夠已經去到, 但差不多全店爆滿, 可能因為第一城除咗元氣之外得佢一間食日本嘢................如果平日的七點去到, 只得3,4枱人, 而且有炸雞軟骨送....................但而家雞軟骨又冇得送, 又多人到要share枱.............好彩只係2個2位share1張6人枱啫................叫咗個石頭飯食 + 烏冬定食, 所謂定食係應該一盤由前菜到甜品一齊上架嘛, 但佢竟然先上前菜, 再上麵豉湯, 隔咗好耐先再上主菜,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 豬頸肉石頭飯定食 三文魚刺身 -> 有3塊薄到透光, 又細塊的冇味三文魚 麵豉湯 -> 叫做暖啦, 因為又未至於凍, 不過應該放咗好耐 豬頸肉石頭飯 -

豬頸肉石頭飯定食
三文魚刺身 -> 有3塊薄到透光, 又細塊的冇味三文魚
豬頸肉石頭飯 -> 豬頸肉超un, 又燒得唔夠稥, d飯太焦, 應該係燒熱個石頭碗, 然後放飯及餸入去, 但佢似港式煲仔飯咁一齊煲............好似有陣 "裝修味" 好難食
茄子(前菜) -> 一pet野, 好難食

豬軟骨烏冬定食
壽司 -> 有4件仔, 有三文魚, 墨魚, 蝦, 仲有1樣唔記得, 味道一般, 好似唔似咁新鮮
豬軟骨烏冬定 -> 豬軟骨一d都唔軟, 仲見到係白色, 應該要炆到變透明or半透明才正, 個湯冇味, 係個烏冬叫做食得下

軟殼蟹天婦羅 -> 就係為咗呢個送的食物而再次幫襯, 我覺得ok, 但太油, 但老公覺得有沙, 仲有2片炸南瓜同炸番薯

鱆紅魚刺身 -> 又係切得超薄, d師傅真係好刀工

今次真係last一次, 一定唔會再有下次, 食m記都好過食佢..............
2010-04-10
$75 (Dinner)
2010-04-12 36 views
和親友吃飯,總離不開酒樓,上海菜或中餐之類,真有點悶,但今次由酒樓轉到日本料理,真的是首次,所以這盛世時刻,真的值得留念,紀念一返.其實,真的不知是我爸爸提意還是我的姑姐提意到日本料理,反正不用到酒樓轉移我的最愛-日本餐廳,真的很有新鮮感,今天就讓我介紹一下,今晚我們一行10人order了什麼美味食物1)牛柳石頭飯+三文魚-$65這碟牛柳石頭飯,真的不錯,牛很香,肉質很嫩口,而且肉汁很juice,整個飯也充滿了很juice的肉汁,再加上底部有一些飯焦,好味,而且價錢也不算太貴,牛柳石頭飯+三文魚也只是$65,三文魚不是薄薄的幾塊,有誠意.2) 特級壽司拼盤-$138這一個特級壽司拼盤-$138總覺得有點兒貴,因魚生刺身款類不是很多,再加上加了幾件加州卷,更加覺得不值,但相反下一碟,是我本人的尊業推介.3)什錦魚生飯盒 -$62大家也可以看看相片中的什錦魚生飯盒,只是$62刺身款類多,而且也是大大塊又鮮甜新鮮美味,價錢也算合理的,講真,這一碟和特級壽司拼盤-$138相比, 壽司拼盤真的貴好多了. 就算把這碟什錦魚生飯,拋開白飯,前菜及湯,只是什錦刺身也值回票價. 其他日本料理,只是這碟什
1)牛柳石頭飯+三文魚-$65
2) 特級壽司拼盤-$138
3)什錦魚生飯盒 -$62
大家也可以看看相片中的什錦魚生飯盒,只是$62刺身款類多,而且也是大大塊又鮮甜新鮮美味,價錢也算合理的,講真,這一碟和特級壽司拼盤-$138相比, 壽司拼盤真的貴好多了. 就算把這碟什錦魚生飯,拋開白飯,前菜及湯,只是什錦刺身也值回票價. 其他日本料理,只是這碟什錦刺身也$100多元,相反這一個是定食,還有湯,前菜,白飯,這碟真的是我的尊業推介.
4)三文魚冷麵春卷-$38
這一碟給我感覺得清新,也令我覺得,春卷不一定是炸的,三文魚冷麵卷在一起,給我感覺很fresh.
5)龍蝦芝心軟卷-$48
反而,這一碟令我有點懷疑,這是龍蝦還是普通蟹柳
6)炭燒三文魚軟殼蟹卷-$58
之前只吃過三文魚軟殼蟹卷已經好好味,但今次是炭燒三文魚軟殼蟹卷,是令一種熟食三文魚的食法,加上炭燒汁,感覺很創新,好味.
7) 炸軟殼蟹-$45
相反,這一碟,是今天全部的最失望的一碟,因軟殼蟹很瘦,無肉食,相反這碟炸軟殼蟹來的時候已經很淋,完全唔香脆.
不過,整體來說也是不錯的,價錢尚算合理,特別是這個什錦魚生飯盒,已經值回票價.
準備這篇食評前,我也有看看其他食家對這日本料理的評論,但大多數也是負面的,但我也不覺得,加上這餐碟也算多人,職員也很用心幫我們跟進食物,所以這餐廳我會再來的.

牛柳石頭飯+三文魚
龍蝦芝心軟卷
炭燒三文魚軟殼蟹卷
炸軟殼蟹
2010-02-18
$95 (Dinner)
由於我啱啱病好, 所以要即刻食好之前唔比食的日本野, 原本諗住去元氣, 但太多人, 所以黎咗呢間, 而且見到有張A4紙貼在門口, 寫住 "7:45前入座, 送炸雞軟骨1客", 果陣啱啱仲有5-10分鐘先到7:45, 咁就入去食............入到去即刻睇下有乜好食, 跟手即刻落單.................. 相樸烏冬 -> 原本係拉麵, 但+$5可以轉手打烏冬, 所以就轉, 碗麵的份量相當多, 可以夾到6碗仔(佢果d碗), 至於餸就有2隻炸軟殼蟹(其實係1隻開2), 2隻炸蝦, 4片叉燒, 4-5舊豬軟骨, 2片日本魚蛋, 粟米, 海帶................ 炸軟殼蟹 -> 我覺得ok, 但老公話有沙 炸蝦 -> 比d湯浸林咗, 唔好食 叉燒 -> 半肥瘦, 正 豬軟骨 -> 唔夠林 湯底 -> 淡淡地的豬骨湯 烏冬 -> 都唔彈牙 鱂紅魚刺身 -> 唔知點解淋咗d油+豉油, 感覺好怪, 又唔比wasabi我地 黑豚肉扒 -> 好un, 又冇乜汁, 我地仲少埋沙律醬, 我見之

炸軟殼蟹 -> 我覺得ok, 但老公話有沙

炸蝦 -> 比d湯浸林咗, 唔好食

叉燒 -> 半肥瘦, 正

豬軟骨 -> 唔夠林

湯底 -> 淡淡地的豬骨湯

烏冬 -> 都唔彈牙

黑豚肉扒 -> 好un, 又冇乜汁, 我地仲少埋沙律醬, 我見之後其他枱係有架!!!

當食完之後先諗番起應該有炸雞軟骨送, 但見比我地早入嚟or遲入嚟的都冇, 而且又食到好飽, 所以冇問, 但最大問題係我地走果陣, 我之前見到貼住送雞軟骨果張紙唔見咗.................咁即係7:45前/後都冇得送啦!!!! 搞錯!!! 冇就唔好貼張紙出嚟丫嘛!!!
2010-02-01
$102 (Dinner)
2010-01-12 26 views
我和老公去了好幾次, 起初覺得既經濟質量都OK LA ! 但慢慢就發現這間日本店的食物唔係好掂 , 魚生好唔新鮮!而食物等好耐都唔來!有一次同老公去吃晚飯, 我叫了鰻魚石頭飯, 老公叫了石頭飯, 我吃完了鰻魚石頭飯, 老公的石頭飯都未來, 催了好多次終於都來了!但..........可以徒手拎起整個石頭飯你試過未?我當時仲勁過吳剛, 成個拎起都得!!!我吃完的石頭飯的煲仲熱過剛剛來的那個!!於是同職員反映, 她即場說對不起, 立刻重寫單及說:我叫廚房再整個新的!!又等到了, 我們發現跟剛才那個不熱的樣子很相似, 天網灰灰, 疏而不漏, 我們後來在石頭碗底發現一張紙寫著──「翻熱」。剛才職員才承諾叫廚房整個新的 ,我們實在太興了!不吃也吧, CANCEL 這個餐, 並決定以後BAD LIST這間店子!!
我和老公去了好幾次, 起初覺得既經濟質量都OK LA !
但慢慢就發現這間日本店的食物唔係好掂 , 魚生好唔新鮮!
而食物等好耐都唔來!

我吃完了鰻魚石頭飯, 老公的石頭飯都未來,
催了好多次終於都來了!

但..........可以徒手拎起整個石頭飯你試過未?
我當時仲勁過吳剛, 成個拎起都得!!!
我吃完的石頭飯的煲仲熱過剛剛來的那個!!

又等到了, 我們發現跟剛才那個不熱的樣子很相似,

剛才職員才承諾叫廚房整個新的 ,我們實在太興了!

2009-11-14
$60 (Dinner)
2009-11-24 8 views
三文魚刺身發現非常淺色咬落好多筋,切得唔靚,佢比左好多頭頭尾尾我,其他壽司全部都好淺色..真係一d都唔好食,我食唔飽都唔再叫,出去再食過,唔知刺身之外其他會唔會好d呢..
三文魚刺身發現非常淺色
咬落好多筋,切得唔靚,佢比左好多頭頭尾尾我,
唔知刺身之外其他會唔會好d呢..
2009-11-16
2009-10-29 8 views
話說星期三同D同事食Lunch,,, 諗住日本野,,,入到去坐低想拎個menu,,, 嗌極都冇人理,,, 水又冇人酙,,, 都算,,,,我已經冇叫魚生飯 (之前試過兩次,,, 都係冇凍飯,,, 只係有熱飯,,, 食魚生飯竟然冇熱飯??!)嗌左C餐,,, 等好多耐之後有人同我講C餐冇哂,,,於是立即改F餐啦,,, 點知過左好耐先有人同我講冇人幫我落單,,,我就叫佢啦啦淋幫我落返,,, 點知轉頭佢又同我講F餐賣哂,,, 我真係好嬲!!!! 次次都係咁,,, 唔係好遲先到,,, 就係賣哂,,,我同佢講再轉D餐,,, 點知最後都係俾左B餐我,,, 好灰,,, 個炒烏冬仲要又少,,, 又油,,, 完全唔掂,,,我對呢間野真係徹底失望,,, 以後我都唔會再去!!!!!!
話說星期三同D同事食Lunch,,, 諗住日本野,,,
嗌左C餐,,, 等好多耐之後有人同我講C餐冇哂,,,
我同佢講再轉D餐,,, 點知最後都係俾左B餐我,,,

我對呢間野真係徹底失望,,, 以後我都唔會再去!!!!!!
2009-10-28
$34 (Lunch)
真的不知什麼原因壽司吧對客人的態度兇狠!! 南瓜蕃薯天婦羅, 更加不知所謂! 天婦羅的口感似像吃了石頭一樣!! 巨型三文魚壽司的飯有螞蟻, 向服務員投訴食物質數的時候, 他們還要用非常過份的態度作出回應!! 此餐廳勝在比大排檔便宜一半或以上.. 否則就算有朋友請我也未必會去!! 但此店有樣好處, 地方夠大, 又夠寧靜, 又夠舒適, 用膳也不用等候... 店內裝修尚算好, 但門口似殯儀館...
真的不知什麼原因壽司吧對客人的態度兇狠!!

南瓜蕃薯天婦羅, 更加不知所謂!
天婦羅的口感似像吃了石頭一樣!!
巨型三文魚壽司的飯有螞蟻, 向服務員投訴食物質數的時候,
他們還要用非常過份的態度作出回應!!

店內裝修尚算好, 但門口似殯儀館...
2009-10-06
$119 (Dinner)
2009-09-27 28 views
果度d野食都唔知佢想點開頭叫d壽司食d飯係干曬仲有d硬,仲諗住d壽司有問題試下其他野啦我叫左個魚生飯我個fd叫左個魚生麵,我個魚生飯開頭睇洛好正常之後我見到d飯有d軍艦壽司嘅紫菜仲要發漲曬睇洛去係一粒賣唔去嘅壽司囉,仲有上面d青瓜絲出曬水就快變佢都照比人食.我個fd個面仲正魯蛋好似用水煮,d3紋魚係半透明之後果d講黎都哂氣果度都有好處嘅唔洗等位,同好清靜
果度都有好處嘅唔洗等位,同好清靜
2009-09-27
$120 (Dinner)
1K
2009-09-17 12 views
8號波, 人人都走了, 但仲有呢間餐廳開門,d 員工都好勤力呢...都知d員工要好快回家;好快的叫了個鰻魚柳川鍋定食, 及個豬頸肉石頭飯定食; 及個特價的天婦羅;鰻魚柳川鍋定食先上, 個蒸蛋幾多水.... 好采味仍ok 正常.個鰻魚鍋都幾大, 其實味ok. 飯幾多, 好餓的大豬女友剛食得晒鰻魚有4片, 幾滑 唔腥, 送飯一流.豬頸肉石頭飯定食都幾多料, 但和餐牌上"小辛" 係完全不是那回事的,係小甜, 完全冇辛才對但其實都足料, 有蛋有菜有腐竹有魚子, 仲有不少豬頸, 有相睇;熱辣辣的, 不錯.只係冇辣味...天婦羅係剛炸起, 好熱; 只係唔夠多蘿蔔碎;但也ok 了.服務ok, 但價錢唔平呢~
8號波, 人人都走了, 但仲有呢間餐廳開門,
d 員工都好勤力呢...

都知d員工要好快回家;

鰻魚柳川鍋定食先上,
個蒸蛋幾多水.... 好采味仍ok 正常.

鰻魚有4片, 幾滑 唔腥, 送飯一流.

係小甜, 完全冇辛才對

熱辣辣的, 不錯.
只係冇辣味...

天婦羅係剛炸起, 好熱; 只係唔夠多蘿蔔碎;
但也ok 了.

服務ok, 但價錢唔平呢~
鰻魚ok
蒸到幾多水
炸得不錯. 唔夠多蘿蔔絲
太甜, 完全唔辣
$80 (Dinner)
鰻魚ok
因為學校係第一城 所以有唔少機會去春田食飯春田有$25學生餐 日日都唔同既 會送汽水但係有一樣好奇怪既事叫學生餐呢 起碼要等半個中但係其實佢就係一早整定既(因為飯黎到就凍冰冰, 烏冬黎到就乾哂)但係呢 叫係manu入面既餐(約$50) 等一陣好快就到manu既貴餐又唔係算好食有時太耐都冇黎催下d店員佢地話幫你跟一跟 但係完全睇唔到佢有跟-_-試過有一次佢只係黎左汽水但係lunchtime都就完 趕住走結果佢竟然要你比$11既汽水錢
因為學校係第一城 所以有唔少機會去春田食飯

佢地話幫你跟一跟 但係完全睇唔到佢有跟-_-
試過有一次佢只係黎左汽水
但係lunchtime都就完 趕住走
結果佢竟然要你比$11既汽水錢
$25 (Lunch)
今次是為了儲印花, 才第二次來光顧. 可惜今次去, 印象極差. 我都係第一次食飯食到一半忍唔住要拎部相機拍低佢, 而且無食晒就埋單走. 環境可以地方尚算濶落, 有兩個大廳. 每個放有大概二三十張四人檯, 兩邊有電視, 我晚上八時去, 播放著三色台的連續劇. 木檯木餐椅, 污嘈有漬的推廣餐牌直放在檯中央. 今日全場有八成滿, 環境嘈雜, 食客以家庭客一家大細去食居多.侍應反應慢態度差四位制服不整齊的侍應, 其中一位男侍應把水漬還未抹乾的餐牌倒轉放在我面前, 過了膠的內頁依然黐手. 我看了餐牌三分鐘, 選定好食物之後, 嘗試找一位侍應給我寫菜, 可是四周張望, 望完又望, 望了三分鐘都未有醒目的侍應懂得過來, 最後只有舉高手才可以點菜.(侍應態度問題請繼續睇落去)食物將貨就價本來幾十蚊食日本菜唔會有太高期望, 但真係食唔到. 飯粗而且凍, 咬得一口粉的; 漬物太乾, 麵鼓湯凍, 水太多開得太稀, 而且味道不平均. 畢竟這個價錢, 還可接受... 但我叫的網燒牛肉定食, 薄薄的牛肉咸味完全蓋過牛肉味, 加上約七成熟的牛肉, 厚薄大小切得不平均, 中間幾塊還有血腥味. 最重要的係牛肉太多筋,

環境可以

侍應反應慢態度差
(侍應態度問題請繼續睇落去)

食物將貨就價
本來幾十蚊食日本菜唔會有太高期望, 但真係食唔到. 飯粗而且凍, 咬得一口粉的; 漬物太乾, 麵鼓湯凍, 水太多開得太稀, 而且味道不平均. 畢竟這個價錢, 還可接受... 但我叫的網燒牛肉定食, 薄薄的牛肉咸味完全蓋過牛肉味, 加上約七成熟的牛肉, 厚薄大小切得不平均, 中間幾塊還有血腥味. 最重要的係牛肉太多筋, 三塊食一半吐一半, 三塊完全咬唔到, 另外兩塊根本唔係肉. 另外跟一舊菜, 乾到變黃唔敢食, 最後無食.

(另外點菜前見到三文魚橙得無光澤, 乾巴巴的唔新鮮, 所以唔敢叫魚生)

長腳蟹沙律無蟹肉
講多無謂, 先看相片.
相片中塊狀的綠色蔬菜變成了實物青色條狀的不知什麼東東, 又凍又乾又無味道; 廉價水果相片中大大粒舖得緊質質, 實物總數唔超過十粒, 而且每粒都小得可憐, 唔超過 2 立米厘米; 最過份係竟然無蟹肉!

我問經理點解蟹肉沙律無蟹肉? 經理拎住碗野返去問師傅的問題才精彩: "係唔係放漏左蟹肉?"
師傅望接二連三向我望過來, 過程中手部有所動作. 我心裡一寒.
加入了的幾舊爛溶溶的蟹肉/蟹絲之後, 侍應把沙律再次掉到我面前 (注意係掉, 大排擋上碟頭飯的"掉"), 完全唔覺有問題, 無道歉甚至無解釋就走開. 我事後問職員點解同餐牌完全唔同樣, 佢話餐牌入面果隻菜唔係成日有, 其他就會同師傅反映.

$42 的沙律, 唔知食菜食水果定食乜野, 廣告與現實完全兩個樣, 貨不對版, 有被騙的感覺

用信用卡結賬有優惠, 但唔收卡
職員話, 未滿 $200 (忘記了還是 $250) 唔收卡, 所以強逼我用現金

唔老實, 唔俾印花我
找錢時沒有給我印花, 本來想跟它討回來, 但心想我一定不會再來光顧, 算了吧 (可能佢都係咁諗)
貨不對版 - 餐牌上(左一)與實物的長腳蟹沙律
2009-05-06
$110 (Dinner)
  • 晚上九時後的減價晚餐 (因為食物只值呢個價錢)
2009-03-29 7 views
路過見春田有特價下午茶食,$2X 就有一碟飯加飲品,在日本料理店實屬少見.. 放是便入去坐坐。叫左兩個餐,分別是鰻魚炒飯和日式炒烏冬。 鰻魚炒飯: 鰻魚算係幾多,但係是凍的,至於炒飯則是微暖。估計係落鑊的時間唔夠,而 D 鰻魚更加係落完之後兜兩兜就上菜果隻。唔知係咪因為人多,師傅趕時間而起呢?味道就 OK,份量就一般,明顯比午餐時少的。 日式炒烏冬: 好細碟,好油膩 (雖然相片 Out fo 了,但都要 upload 上黎比各位睇有幾油)。是用煙鴨胸洋蔥炒的... 好明顯是「港式」炒法來的。如果好吃的話,唔係正宗日式既我都唔介意.. 可是,除左 d 煙鴨胸之外,d 烏冬係冇味的 ~ 而呢個比鰻魚炒飯更嚴重.. 它不只是局部唔熱,而是全盤唔熱。又油又唔夠熱,真係好滯下囉。埋單唔洗加一,每人廿幾蚊,仲有野飲.. 好似好抵食咁。但依家 (兩個小時後) 個肚仍然係滯住滯住,這就是貪平的代價了。

好細碟的烏冬
半冷半熱的鰻魚炒飯
近睇,油淋淋...
$25 (Tea)
(Non-member)
2009-03-02 368 views
昨晚同老公去吃晚飯, 叫了一個原價$198既二人套餐, 特價錢148。真係認真嘛嘛啦, 份量不夠, 食物又不夠熱, 真係物非所值哩!壽司拼盤: size 超細魚生沙津: 生菜托底佔了飯碗一半, 三文魚粒就切到細無可細麵鼓湯: 最離譜 !!! 居然是凍的!鰻魚飯: 小得可憐, 兩人分勉強有兩碗, 但鰻魚的份量都仍然是切細粒到與飯溶為一體, 也不是熱哄哄的帶子沙律: 勁多沙律醬, 完全吃不出帶子鮮味果物: 最好笑, 就是把橙切開一半, 然後將橙肉反轉放在半圓形的橙皮中當晚餐廳都算是九成滿, 外面還有人等位。不知是否太忙, 食物上菜的速度奇慢 ... 可以話站站停啦! 我同老食到最後好無癮咁叫埋單, 不如我所料, 埋單的反應是最快的 ...唉, 吃完我都可以叫做飽的, 但卻沒有滿足的感覺。老公重慘, 要回家補上一修叮叮點心。俾成 $164 吃一頓晚飯, 真係覺得自己做左水魚哩!

壽司拼盤: size 超細
魚生沙津: 生菜托底佔了飯碗一半, 三文魚粒就切到細無可細
麵鼓湯: 最離譜 !!! 居然是凍的!
帶子沙律: 勁多沙律醬, 完全吃不出帶子鮮味

$82 (Dinner)