2021-07-09 4400 views
之前朋友群極力推介益新,係幾位仁兄都推推推,話叉燒、蝦多士、琵琶鴨、炒鮮奶都好味,搞到我心郁郁,於是我約咗2位閨蜜去試~我當初真係無留意佢係米芝蓮餐廳,價格係5便宜,咁既價格。。。服務應該有番咁上下。但佢地編位好求其,我地預先book 咗位,我先到。咁知客叫我坐一張只set 了2個位既枱,似乎佢地無預先編位。隔咗一陣,我既閨蜜到,知客竟然帶佢去另一張枱。好彩我望到,立即截住 fd。否則,各有各坐齊人啦~點菜~我地叫咗3款:1. 叉燒皇:件數算多,但食第一嚿。。。覺得中伏,我望望fd,佢都皺眉。結果佢食第二嚿時,忍5住講 “乜你d fd 推介咁既嘢“。因為叉燒係實實地,又5香口,最後為了5做大嘥鬼,我地都好努力食。。。但剩返一塊真係食5落2. 半隻琵琶鴨:我頭先特登google 下琵琶與燒。。。有咩分別。因為我覺得佢既琵琶鴨係皮脆,然後其他與燒鴨無咩分別。肉質無咩香味,又係實+黐牙罅,最尷尬係幾難撕咬得開。今次我真係食5落,放棄咗5-6件3. 金銀蛋浸莧菜:係最正常既一碟,所以清晒我5知點解朋友們係勁讚,但我卻覺得性價比超低。。。。我只好諗。。。廚師失手 or 今晚食材差咗

齊人啦~點菜~我地叫咗3款:

3. 金銀蛋浸莧菜:係最正常既一碟,所以清晒

2021-07-08
$230 (Dinner)