2021-05-07
今日經過見門口有位停車就入去幫襯下,之前都又食過幾次,咁多年嚟呢間質素都算係幾穩定,整體都舒適,絕無趕頭趕命嗰種打仗式。午餐餐牌上嘅set都有十款八款,炒烏冬、牛扒、焗飯,選擇都不少,叫左個焗豬扒飯跟埋餐羅宋湯或忌廉湯同個餐包,白湯味道不錯,有啲雞肉粒同蘑菇,唯獨係熱度一般,再熱啲就更好!隔左陣個焗飯就上埋嘞,非常熱,份量都幾勁下,飯同豬扒嘅比例都幾啱,豬扒𠝹開哂,厚度適中,茄汁幾香亦唔會過酸過甜,個面仲有焗得幾香口兼燶爆哋嘅芝士面,飯底用蛋炒過亦夠乾身,食到底亦無乜油,呢個飯食完起碼飽五、六個鐘😂餐包埋凍飲,凍檸茶嘅味道正常,埋單加一收$78,以佢嘅質素都好合理,招呼都不錯亦有效率,呢間餐廳好多舊客,可能太耐歷史,雖然有啲comment話好差,不過我食過十幾次都覺得整體不錯,鍾意食啲舊式西餐廳呢間都可以係一個好選擇😊