2015-08-19
12月17日, 今日帶B豬返西灣河打針, 完成後就順便喺附近食埋lunch~ 竟然比我見到呢度有間意蠔屋! 好耐之前已經好想試, 但第一次同呀比喺北角店食tea時感覺有d失望... 但一直覺得佢應該係好味的! 所以, 今日再比多次機會呢間西灣河店~::: 忌廉汁珍珠蠔鮮雜菌天使麵 + 羅宋湯 + 熱奶茶 ::: $66先來餐湯羅宋湯~ 顏色好深味道好濃, 質地比較稠嗰種. 味道唔錯, 但如過可以多d蔬菜料就更佳.忌廉汁珍珠蠔鮮雜菌天使麵成碟麵都濕濕的, 慶幸珍珠蠔份量不少, 隻隻都算得上肥美鮮甜, 簡單配上忌廉汁已很好吃~ 不過因為忌廉汁同蠔都較膩, 食到一半已覺有點滯.熱奶茶茶奶比例適中, 唔錯~::: 白汁蜆肉菠菜意粉+ 羅宋湯 + 熱咖啡 ::: $45蜆肉同菠菜嘅份量都幾多, 都夾到意粉嘅量~ 不過都係個白汁太杰, 食多幾啖都有d滯, 好彩味道唔錯, 蜆肉好新鮮唔似係急凍野, 菠菜亦都幾嫩, 整體唔錯~咖啡就普普通通, 原本諗住西式餐廳咖啡會好d, 不過都係茶餐廳貨色.今次lunch真係可以試到佢既蠔同埋意粉, 感覺都唔錯~ 呢個價錢有呢個食物質素算是唔錯! 見到佢有d焗意粉都
熱奶茶茶奶比例適中, 唔錯~