2021-10-18
為配合冬天嘅來臨,千両又有新Menu。今次Seasonal Menu就係「北海道冬之餐目」!1️⃣北海道時令生蠔(弁天) - 大過一隻手掌,超級新鮮,creamy口感,有海水味2️⃣鮫鰈刺身薄切 - 有口感,博切配孫汁令到件事好開胃3️⃣活北寄貝刺身 - 新鮮嘅北寄貝真係非常好食,值得一讚係佢哋用北寄貝加青瓜加紫菜包成卷裝,非常適合唔食得澱粉質嘅我🥰4️⃣活北寄貝壽司及裙邊軍艦 - 非常新鮮嘅北寄貝真係值得食完再食5️⃣炙燒鮫鰈壽司 - 燒咗之後嘅鮫鰈充滿油香,比刺身出色6️⃣炙燒秋刀魚壽司 - 秋天係秋刀魚嘅季節,亦係我非常之鍾意嘅魚之一7️⃣石狩鍋 - 有三文魚,蝦,帶子,冬菇,豆腐,粟米,菜。個湯我哋飲晒😋8️⃣汁煮喜知次 - 原條上,汁煮非常好味,好想叫碗飯嚟送9️⃣忌廉帆立貝薯餅配明太子醬 - 炸得好鬆脆,薯蓉好滑🔟十勝粉紅薯卷蛋 - 淡淡的卷蛋配紅豆非常好味1️⃣1️⃣花畑牧場焦糖奶凍 - 配搭好有日式風味,拉動質地做得好dense,好有cheesecake口感,減肥中嘅老公食到停唔到口今次必食推介有蠔,北寄貝,秋刀魚,燒鮫鰈,喜知次 😋🥰
2️⃣鮫鰈刺身薄切 - 有口感,博切配孫汁令到件事好開胃
5️⃣炙燒鮫鰈壽司 - 燒咗之後嘅鮫鰈充滿油香,比刺身出色
8️⃣汁煮喜知次 - 原條上,汁煮非常好味,好想叫碗飯嚟送
9️⃣忌廉帆立貝薯餅配明太子醬 - 炸得好鬆脆,薯蓉好滑
🔟十勝粉紅薯卷蛋 - 淡淡的卷蛋配紅豆非常好味
今次必食推介有蠔,北寄貝,秋刀魚,燒鮫鰈,喜知次 😋🥰