男子漢得閒鍾意做d乜?好多野做喎,但其中一樣就係間中去深水埗黃金商場睇吓d電腦野同埋去鴨寮街睇吓有乜筍野執。出開去,順便約我老友阿梁食吓野傾吓計,順便祝賀佢舊年d生意多到接唔切。約左佢去西九呢間,見親阿梁都好羨慕佢,年年都有腦但冇老,歸功於佢自小多運動囉,我都要學吓佢多d做運動喇,應該係never too late嘅。門口攞飛仔等左陣,竟然有卡位坐添,真係vely骨。本menu都幾colourful喎,全部係相,文盲都識叫野食啦。加12蚊重包埋自助飲品添。㩒鍾仔叫侍應嚟落單先。先嚟兩個中華海草。海草好爽,煙煙韌韌,加左d醋同少少辣,認真開胃,真係巧巧食喎再嚟個黑椒蜆肉鐵板煮,蜆肉鮮甜,黑椒辣度啱啱好,又熱辣辣,唯一扣左少少分嘅係有三兩隻蜆有少少沙。蒜汁燒鱿魚嚟啦,鐵板上,巧大隻鱿魚喎咬落啖啖肉,好味得嚟又唔韌,點埋d汁,真係茅得頂,我真係巧…………鍾意食呀。呢個番茄海鲜意粉係我食嘅,有蝦有青口,煮得幾唔錯,難得係d意粉濕度夠,彈牙又唔多油,配埋d番茄,好食得嚟又健康,易消化,唔會有時食d多油意粉咁食完會反胃阿梁話佢呢個番茄煙肉意粉亦係水準之作,食晒,完全冇剩。呢度d後生仔女侍應d制服幾

門口攞飛仔等左陣,竟然有卡位坐添,真係vely骨。

加12蚊重包埋自助飲品添。

㩒鍾仔叫侍應嚟落單先。

中華海草

黑椒蜆肉鐵板煮

蒜汁燒鱿魚嚟啦,鐵板上,巧大隻鱿魚喎
咬落啖啖肉,好味得嚟又唔韌,點埋d汁,真係茅得頂
,我真係巧…………鍾意食呀。
蒜汁燒魷魚

番茄海鲜意粉

阿梁話佢呢個番茄煙肉意粉亦係水準之作,食晒,完全冇剩。
蕃茄煙肉意粉

呢度d後生仔女侍應d制服幾型,大部份都好好禮貌,我要俾個讚你地

阿梁搶左張單埋,食咁多嘢至係126蚊
,又冇加一又唔駛貼士,價錢真係好似時光倒流咁抵食
。阿梁同我講 : 少少意思,唔成敬意
。咁下次真係要揾間貴嘅食至配合你身份嘅,不過又係你請喎阿梁,ok?

中華海草
蒜汁燒魷魚