2019-08-20 25 views
天后一向都出左名多野食,今次我就同朋友黎到呢間早安越南黎食越南野。餐廳周圍嘅裝飾都好有越南嘅特色,牆上面有唔同嘅圖案。我同朋友叫咗一碗咖喱牛腩河,一碗沙嗲肥牛湯河,一個鮮蝦扎肉米紙卷同埋一個香茅燒豬頸肉。咖喱牛腩河湯底非常香濃,咖喱味十足,入面牛腩同埋牛筋嘅份量都非常之多。牛腩非常之冧,亦都唔會太肥。牛筋則膠質豐富,一樣好冧。河粉方面非常之滑,吸收左咖喱湯底嘅味道,十分好吃!沙嗲肥牛湯河沙嗲味香濃,分量十足,河粉同樣好滑。肥牛方面餐廳用既肥牛唔會太過肥,肥瘦均勻,肉質唔柴,十分高質!小食方面,鮮蝦扎肉米紙卷十分高質。蝦肉幾爽口,配埋越式酸辣醬,好醒胃。另一個小食香茅燒豬頸肉亦做得十分好吃,而且份量足,豬頸肉堆起來像山一般,底下唔會用菜黎填塞。豬頸肉食落香口,油脂被燒得好香,表面有焦香,配埋甜酸醬,好正!餐廳位置方便,食物質素高,環境亦都舒服,值得大家一試!

咖喱牛腩河

沙嗲肥牛湯河

鮮蝦扎肉米紙卷
香茅燒豬頸肉

餐廳位置方便,食物質素高,環境亦都舒服,值得大家一試!
Type of Meal
Dinner