2019-03-15
平常係旺角店食過好多次佢既甜品,今日有機會係銅鑼灣食晚餐發現佢都有唔少咸食就上黎睇一睇啦!兩個人叫既份量唔算太多,但都有前菜、小食、主食同甜品!一開始叫既係蕃茄蟹肉牛油果沙律,一個好似蟹糕一樣既設計分左四層由牛油果醬、蟹肉、蕃茄同黑魚子組成!蟹肉好多,成個醬佩多士有一份鮮味,旁邊既黑醋除左點綴外觀亦點綴左個味道👍🏻之後係小食炸雞翼,開頭諗住要點醬先有韓式風味但原來本身上面都有韓式辣粉,一食真係有韓風,加上雞翼炸得剛剛好,入面仲好juicy,加上size好大隻非常欣賞。接著落黎到主食,開頭見佢有春雞又有意大利飯,所以一時貪心叫左佢,黎到水準比想像中好,因為春雞上面既調味料沾染係意大利飯到都冇影響佢既味道,春雞都好入味!最後係士多啤梨藍莓窩夫,我相信大家對Hesheeat既甜品都好熟悉,窩夫的確好好食,佢唔會太厚同時又有一個厚度比你感覺到中間鬆軟既口感。另外我地叫左一個伯爵茶,因為佢係一整個茶壺上,係甜品既時候佩搭好舒服而本身佢茶味都好香同味道易入口。總結出人意表係呢到食到一個滿足既晚餐,沙律同雞翼水準都好高,可以一次過由前菜食到甜品好有完整性。
兩個人叫既份量唔算太多,但都有前菜、小食、主食同甜品!
蕃茄蟹肉牛油果沙律
炸雞翼韓式辣醬