老婆幫我慶生,阿仔又話想跟埋去,就睇吓附近有咩好嘢食~見倒呢間餐廳都幾多哈哈笑,便膽粗粗試吓😎雖然位於荔枝角工廠區,但大堂翻新咗,望落幾闊落同舒服,一入到餐廳侍應就安排咗卡位俾我一家,可以自成一角,加哂分😌本著乜都試一餐嘅諗法,頭盤叫咗藍龍蝦湯同焦糖鵝肝;主菜就叫咗香蒜花甲意粉同德國豬手~藍龍蝦湯有層泡泡冚住,估計係想保持湯嘅溫度,龍蝦湯飲落幾足料,味道同平時啲龍蝦湯真係好唔同,好好味~焦糖鵝肝配脆麵包真係幾夾,俾咗少少阿仔食,不過佢淨係鍾意食脆麵包多啲😏而“花甲”就…我覺得似蜆肉多啲,味道係好食嘅,但性價比唔高,同我期待嘅花甲嘅size都幾大落差~德國豬手等咗勁耐,但份量幾足,對得住個價錢,side dish有焗蔬菜同炸薯條,醬汁雖然唔夠但可以叫佢refill~本身諗住叫埋甜品,但飽得滯直接埋咗單,埋單$800有找~味道係okay嘅,但價錢貴咗啲啲,報告完畢~

藍龍蝦湯

焦糖鵝肝

香蒜花甲意粉

德國豬手配柬埔寨黑胡椒汁

$390 (Dinner)
Celebration
Birthday