2019-10-14 493 views
呢日同同事去福榮街搵食,行過好多間都好多人咁,見住呢間小店開都未食過,就入去試下啦,反正又有位。我自己都ok福建菜嘅,特別係炒米粉。餐廳無做午市套餐,所以都係得一個menu,食物定價就中等啦。食物主要分為餃子🥟、飯麵同燉盅套餐類別。我見佢遮住唔賣嘅套餐其實好似就係有我哋想飯嗰兩樣🤔。飲品要額外加錢。我其實就想食扁食,即係雲吞仔,但同事驚太細隻無乜肉,所以食返湯餃。要咗🥟B5全家福餃子10隻,$39,即係有齊原味鮮肉、香菇蝦皮同埋韭菜鮮肉餃。嚟到見到個樣plain plain哋,個碗寫住家的味道就最顯眼🤣,齋睇樣唔係好分到邊隻餃子係邊一款。餃子皮太厚了,麻麻地,唔好食但又未到難食,個餡亦都好普通,係香菇蝦皮嗰隻呢就特別少少,食得出有蝦皮🍤。整體好一般,個人唔會推介。另外就叫左D10莆仙炒米粉($48),我鍾意食福建炒米粉,係因為多數都會用比較幼身嘅銀絲米粉,炒起嚟亦較為乾身,無咁膩。呢度嘅炒米粉都做到我所講嘅要求,但賣成呢個價錢,我expect份量會多啲或有多啲料炒。而家似一個小食多啲,味道亦唔稱得上好好食。總括嚟講,我唔會特別推介呢間食店,食物味道唔難食,但亦都唔係好食,性價比唔高。呢

全家福餃子

莆仙炒米粉

總括嚟講,我唔會特別推介呢間食店,食物味道唔難食,但亦都唔係好食,性價比唔高。呢區有咁多食肆,真係冇咁快排到要食佢。至於餐廳環境同店員態度都ok嘅,上菜速度都略嫌慢,加上都唔多人食緊嘛。但主要因為食物質素係咁,都未必有下次😕。
2019-10-04
$45 (Lunch)