2019-08-18 164 views
今日出左旺角做完野,打算去醫肚,行黎行去都唔知去邊度好,行行下見到呢間店,今日又想食湯河,見呢度有,就走左入去。呢度環境唔算好大,一般小型茶餐廳格局,店舖雖然當時冇乜人,但老闆都要我和其他人一齊坐,我覺得唔係太好,但我都無可耐何咁答應,因為都只係食完就走,都唔理佢咁多。我叫了一碗牛腩河,端上來時原來碗河粉都好大碗,牛腩和菜份量都好多,都算幾抵食既,牛腩唔算燘得都唔算好腍,有咬口既,但湯底可能唔係有腩汁,所以我覺得個湯同啲牛腩唔係好夾,牛腩味都不是太好味,只係一般般,其實咁大碗要四十八蚊都唔算貴,但味道就爭啲啦。凍濘茶茶味唔夠,檸檬又唔夠,呢度真係幫襯一次就好夠啦。

凍濘茶茶味唔夠,檸檬又唔夠,呢度真係幫襯一次就好夠啦。

2019-08-10
$68 (Lunch)