2017-05-26
朋友推介一間高人氣樓上cafe,好奇點解咁受歡迎,今日決定入去坐坐。餐廳喺油麻地A2附近,新裝修大廈,樓下仲有保安按電梯,未入到餐廳已經好好印象。餐廳喺5樓,上到來仲有人排隊,好彩冇幾耐就有得入。第一印象好好!裝修乾淨清爽簡約,有小小北歐風格,一面照片牆吸引目光。我地坐喺落地玻璃窗前,有旺角夜景睇,好適合傾計。叫左二人餐,每人都有一份【餐湯/沙律➕主菜➕甜品➕飲品】,共$268(加一另計),兩人share,個人覺得非常抵食。【沙律】新鮮,芝麻醬唔太多,合我心意【澳洲T骨牛扒配蒜蓉汁】好驚喜!平時二百幾先有一份牛扒,呢個咁大舊,肉質鮮嫩,真係好抵!蒜蓉汁好特別,既有蒜香又有鮮味,帶出牛肉嘅香味,滿意配烘得脆皮嘅薯仔同翠玉瓜粒,濃淡適宜,⭐️⭐️⭐️⭐️【西西里一口牛粒燴飯】飯粒軟硬合適,牛肉好入味,煮得好林,唔會塞牙,份量都好足,推介!追加一份【法式焗蠔】芝士全覆蓋,蠔肉夠肥,配埋沙律菜,均衡合理唔會太肥🌚【Buffalo wings】6隻雞亦先$58,紅紅火火的醬料,有顏值!【是日甜品】雪糕球➕奶油➕棉花糖,好夢幻。雪糕有綠茶、曲奇同雲尼拿揀,配棉花糖甜到心景靓好味,好難得的樓上cafe,會再
餐廳喺5樓,上到來仲有人排隊,好彩冇幾耐就有得入。
我地坐喺落地玻璃窗前,有旺角夜景睇,好適合傾計。
【沙律】新鮮,芝麻醬唔太多,合我心意
景靓好味,好難得的樓上cafe,會再來幫襯