2014-02-08 20044 views
太太生日晚餐慕名第一次光顧. 頗有期望. 第一印象是 RECEPTION 無人, 幾pair客在門口等了好一陣子, 已扣了印象分!維港夜景很 impressive. 每人先點了頭盤及主菜加兩杯紅酒和一支礦泉水.頭盤分別係羊芝士撻和磨菇湯, 不過不失無驚喜!湯唔夠熱, 麵包只得兩小個, 唔好食,無得加也算罷了!主菜分別係 Slow Cook Roasted Pork Belly 及 10 oz Grill 西冷牛扒.Pork Belly 皮唔脆肉唔化兼有渣塊扒主動提議幫我地cut開兩塊分碟上,每件只得排九牌大小, 切得工工整整, 要medium rare 但起碼有七成熟, 而且有四份一係筋, 食唔到要一提這裡的侍應不太Pro. 如此食物及SERVICE 浪費了如此靚景和餐廳裝修!結果無信心再order甜品了. 決定轉場去香格里拉Lobster Bar 食dessert. 好在有Credit Card 食物50% off 優惠, 否則重唔低.No Next Time.
太太生日晚餐慕名第一次光顧. 頗有期望.

Pork Belly 皮唔脆肉唔化兼有渣

要一提這裡的侍應不太Pro.

如此食物及SERVICE 浪費了如此靚景和餐廳裝修!

No Next Time.

2014-01-10
$450 (Dinner)
Celebration
Birthday