2010-10-11
之前去過一次飲茶,見到佢推介自己既懷舊餸,再加上响傳播媒體都聽過佢既朵,所以一直都想嚟試吓.當然,問題係去呢度食就緊係要同一大班人又要對懷舊嘢有興趣先可以試到多啲嘢,所以一直都係得個等字.最近終於儲夠一班人可以去試多啲嘢.湯-其實已經唔記得咗個乜嘢湯,但可以講既係足料同夠火侯就一定,你睇吓啲湯ja就知.咕嚕肉-我自己好鍾意食咕嚕肉,由細食到大都鍾意,德龍做既咕嚕肉可以話係非法之唔錯,點唔錯?甜酸調教得宜,食到最尾(即係食晒其他嘢,再食番佢)佢都仲係脆,出色.太爺雞-如果佢個太爺雞係用煙燻型式去做,咁就只能講不過不失.嚴重缺乏煙燻出嚟既香味,但個豉油低味就做得唔錯.鴨腳包-嘻嘻,手工菜,味道唔錯,但同金錢雞一樣,可能女士們就麻麻地.金錢雞-呢個間值可比美漢堡包王嗰啲變態隻層煙肉芝士再加充滿著反式脂肪沙律醬再加兩塊漢堡用嚟做包嗰啲漢堡包,但我食咗一件.一年一件當係比自己仲生存係呢個世界上既獎賞.個人嚟講覺得佢好食過蓮香樓,因為記憶中,蓮香樓比較乾身.炸大腸-不過不失,我覺得佢唔夠脆,甚至有啲硬.豬手-靚靚仔仔,味道又調教得唔錯喎,但好老實,食到呢度,我都已經好飽,仲要留肚食布丁.炸奶同釀雞
夠一班人可以去試多啲嘢.
宜,食到最尾(即係食晒其他嘢,再食番佢)佢都仲係脆,出色.
得唔錯.
鴨腳包-
憶中,蓮香樓比較乾身.
炸大腸-不過不失,我覺得佢唔夠脆,甚至有啲硬.
炸奶同釀雞翼-想試多少少嘢,叫咗個雙併,如果只叫炸奶就真係會太漏,所以加埋雞翼就唔會去得太盡.兩個都
唔錯,我會比較鍾意炸奶多啲.
布丁-布丁又真係唔錯喎,大大碟,內有蓮容,唔好以為好甜,我覺得佢啱啱好.
總結:食得非常愉快的一餐,一定要講既係,嗰度啲阿姐服務態度令人非常暖心,你睇佢地點樣自動幫我用枱布去
遮住啲袋就知.唔一定去五星酒店先會有好服務,德龍既地道形式亦令人感到有賓至如歸既感覺.