2009-11-04 32 views
11月2日天氣突然涼左好多, 放工行過民華, 師父又剛剛打開熱騰騰的蒸籠, 聞到好香噴噴的飯味, 即時個肚作出回應 " 不斷打鼓" 所以速使我要食飯, 我行入鋪內, 地方也算乾淨, 隨便坐下便有個服務員問我食咩了, 也算快手腳喎 !! 我當然要食 熱辣辣的排骨飯啦, 不夠 1分鐘己有得食, 好開心, 見到排骨舖滿飯面, 基本上唔撥開排骨, 你係見唔到飯, 好多排骨, 排骨粒粒有點肥有D廋肉, 食落又ok喎, 味道同以前食果種差不多, 飯又一粒粒, 係好喜歡的質感, 我最討厭D飯太濕, 只係$17.00 這打救我了, 加埋杯凍 檸茶, 實太幸福了,真要再試一次, 因今次我實太肚餓了, 我見都有好多款, 要試多幾款才知此民華是否有心個飯呢 ?? 原來我望其他人不只食飯喎, 還有魚旦粉添 ..... etc我估我近期飯堂都係呢間民華, 價錢合理, 地方都乾淨, D亞姐算快手, 比起好多茶餐廳這間算是好衛生了
11月2日

• 排骨飯