南瀛水產

Nan Ei Sui San
2021-11-24 130 views
之前去過一次,環境同食物質素真係唔錯,所以今次帶媽咪去試吓。嗰晚食嘅嘢全部由佢發板😆撞啱天氣凍咗,我哋就叫咗一個A5宮崎和牛壽喜燒🍲做主打🔥媽咪一邊食一邊讚,非常滿意🥰和牛嘅雪花分布非常平均🐮肉質非常軟,入口即化,而且有好香嘅牛脂香味,但一啲都唔膻,連好怕膻味嘅媽咪都話正😋壽喜燒嘅鍋底材料都好豐富,有多款蔬菜🥬同埋菇菌🍄湯汁較平常清淡少少🤏🏼不過我哋鍾意呀~因為咁樣吸曬湯汁嘅蔬菜就唔會好鹹☺️蚧味噌甲羅燒就係必點㗎啦~燒過嘅蟹膏、蟹肉、鵪鶉蛋、蟹籽同蔥花,真係特別香特別惹味、鮮味十足、入口好creamy😋薄切嘅深海池魚刺身色澤透亮好新鮮,口感爽脆油脂味甘香,點埋柚子酸汁更加帶出鮮味。鱈魚白子係我一直都想試吓,終於🈶️機會啦😆咬破衣之後口感非常creamy,勁鮮味又唔腥,真係一試難忘😌厚切鮟鱇魚肝真係我哋嘅favourite😍啖啖都係甘香味、入口即化🤤