開始轉涼就想食啲暖粒粒嘅野,上網打羊腩煲推介,就見到有人介紹鋒記,即刻去試一試!間舖有啲偏僻,係細巷仔到,同埋有啲暗,搵路要花啲心機。兩個人叫左個羊腩煲食,問左老闆娘話無大細分,只得一個size,但話兩個人會食得哂🤓 羊腩煲收時令價,$338蚊包一盤生菜,唔算平,但勝在足料好味,應該3-4個人食都無問題🤓 配料都幾多,有枝竹,冬菇同筍😋 冬菇用料幾靚,但應該係分開煲嘅,所以冬菇食唔到有羊腩煲嘅味道😕 所以建議冬菇同枝竹都煲一陣先好再食! 不得不提係佢地服務好好,老闆娘提醒我地食果陣要得閒攪下個煲,費事會燶。係我地食緊嘅時候,都會主動黎幫我地攪下個煲,整細啲火,同埋加湯🤓啲羊腩處理得幾乾淨,最怕係羊皮有毛,但哩間完全無哩個問題🤓 仲唔會有碎骨,值得一讚👍🏻食食下見隔離枱上左碟豉椒炒蜆,見炒得幾靚,都忍唔住叫左碟😋 上蜆果時會比會比個大碗你放殼,都幾細心!啲蜆嘅大細都幾唔同,食食下會搵到幾粒好大嘅蜆肉。碟蜆好夠味,份量都幾足,最緊要係無沙!$78嚟講值得一試😆最後兩個人都係食唔哂個羊腩煲,要打包走。整體嚟講,服務幾好,食物足料好味,但衛生環境有待改善,因為臨走果陣見到舖出面有隻小強😕 期待

羊腩煲

豉椒炒蜆

最後兩個人都係食唔哂個羊腩煲,要打包走。整體嚟講,服務幾好,食物足料好味,但衛生環境有待改善,因為臨走果陣見到舖出面有隻小強😕 期待下次再試佢其他嘢食🤓
羊腩煲