2018-10-04
同朋友約左收工後去LKF飲野, 傾下計, 飲野前想食D野打番個底,從斜路行上去,見到左邊有間 自家製手造牛肉漢堡扒小店就決定食呢間。店舖不太大,擺到幾張檯 , 近門口既都係高椅, 一行入去就會見到個開放式的廚房。BTW.. 檯面有提供手套同紙巾,好貼心!我地兩個人叫左兩個漢堡包同一款小食。招牌流心芝士漢堡 $115 - 個包有烘過, 食落唔dry, 好香同脆口,安格斯牛肉好厚身,裡面有滿滿嘅芝士夾係牛肉中間。大蘑菇扒漢堡$128 - 菇同漢堡都超厚超大舊! 一大塊醬汁調味過既蘑菇扒,腍腍地又快又好香又juicy, 好入味, 夾埋塊用了安格斯牛肉整成既漢堡扒, 鮮嫩又帶豐富既肉汁, 裡面仲有車打芝士、大蘑菇、生菜、蕃茄、炒洋蔥, 一啖食係會咬唔晒!炸魷魚圈$55 - 沾上美味既蛋黃醬好好食 炸醬唔厚,魷魚香脆又彈牙 !!
我地兩個人叫左兩個漢堡包同一款小食。