2023-04-13
⚜️暫別凡塵,來一場牛肉盛宴🔱香港🇭🇰地從來要食又靚又新鮮既牛肉一向唔容易,難得今日有唔食牛肉既朋友都唔介意去呢間牛肉專門火鍋店,無理由唔出席捧場🎉噶?!😏火鍋店位於旺角鬧市中既彌敦道旁樓上,上到去就會見到大大個特色霓虹燈牌🔅。內裝格局有少少似傳統港風 X 潮汕牛肉火鍋🍲牆壁上有曬水牌展示唔同既牛肉部位🥩有醬料自助吧,自己混醬,地方整潔企理。食飯鐘數唔book一定爆無位,好彩有book位!😌坐低第一件事當然就係叫左個鍋底先啦🤓,食牛肉火鍋主要係食肉🐂,所以點個牛骨湯底係定律來,另外就試下個酸菜🥬底。跟住就係叫肉啦,total叫左幾轉,主要都係叫匙仁,吊龍,因為呢兩個位來講最好食!另外就叫左d牛丸同其他火鍋配料🥘。牛肉來講係新鮮既,肉質都可以,點解講可以,係因為食過更好食既手切牛,好大機會係品種問題😅。個牛丸就一般到一般了,粉太多,去唔到彈牙同唔係新鮮手打,其實唔使叫😞。其他火鍋配料叫做不過不失,無驚亦無喜😬,平平淡淡。總結來講可以一試既,好好食未算,但比下有餘!服務方面唔知係咪人手不足,當日得一個waitress serve我地,同時距仲要埋單同清枱,見到距都唔好意思叫距加湯😂不過距都儘
⚜️暫別凡塵,來一場牛肉盛宴🔱
總結來講可以一試既,好好食未算,但比下有餘!服務方面唔知係咪人手不足,當日得一個waitress serve我地,同時距仲要埋單同清枱,見到距都唔好意思叫距加湯😂不過距都儘量滿足我地枱既要求,算係唔話得了,呢個like!