悅滿軒

House of Joy
2023-06-08 105 views
早前疫情下真係比較少出去食既😀而家身邊朋友個個都去旅行,得我仲未去,約左幾位好姐妹一齊食飯,咁岩想搵啲可以打卡,靜靜又可以住係度傾計既餐廳,我地搵到荔枝角有一間超靚既餐廳,睇過價錢好合理,唔算太貴😝呢度環境好靚,文青休閒既風格🤪環境上都好大☺️仲搵到幾個打卡位添阿💯Special set ❇️首先講一講,呢度既蠔好抵食,食落去係新鮮到有海水味,滑溜溜既質感,今次我地叫既係法國生蠔,新鮮度十足❇️💯烤焗西班牙伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸,紅菜頭蓉,羅勒莎莎❇️一道正宗既西式菜,真係要有咁多料,羊肉用烤既方式,完美地將羊扒味道同肉質保鮮,有羊扒之外,羊肉腸一樣咁出色,好濃厚既羊味,完全走酥味,高品質級數既上等菜❇️💯鹿兒島南鳍赤身吞拿魚他他配法式牛油果蓉❇️鹿兒島聽得多,一睇就係知道高質既食物啦,牛油果營養豐富,配搭任何食物都咁好味,呢度既牛油果好鮮,入口就溶,加埋吞拿魚他他,真係好好食,最欣賞係會用埋乾葱,法葱,牛油果醬,多士,洋蔥油酷汁來做配料食材,全部加埋一齊,正❇️💯香煎法國鵝肝配法國甜包,蜜糖黑醋烤無花果❇️好好食喎,法國包再加上鵝肝一齊,入口即溶,勁好食,旁邊既蜜糖黑醋烤無花果,都好好食,甜甜地

💯Special set
💯烤焗西班牙伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸,紅菜頭蓉,羅勒莎莎
💯鹿兒島南鳍赤身吞拿魚他他配法式牛油果蓉
💯香煎法國鵝肝配法國甜包,蜜糖黑醋烤無花果
❇️好好食喎,法國包再加上鵝肝一齊,入口即溶,勁好食,旁邊既蜜糖黑醋烤無花果,都好好食,甜甜地又帶點酸味道,原來無花果係可以咁樣整❇️
💯慢煮法國春雞配牛肝菌珍珠麵,法國黃酒忌廉汁
❇️我地成班朋友都一齊食,利用慢煮既方法,做出黎既春雞真係無得彈,佢既法國黃酒忌廉汁先係最正,呢一道菜都係高級既餐廳先食到,係呢度已經食到咁好既野啦❇️