2020-08-11
全世界第一碗米芝蓮一星嘅拉麵🍜淨係呢樣野都值得一試,依加仲做緊買一送一優惠,真係冇藉口唔食😂雖然佢買一送一之後個價錢都仲係貴過岀面好多,但一分錢一分貨🙈真心講句,暫時係我食過最好食嘅拉麵,好食過一蘭😭不過有樣野要彈下嘅就係服務/環境方面,有食過一蘭或者一幻就知人地日本公司真係好注重服務質素,所有野都有規有矩👍🏻但呢間比我嘅感覺就好似去咗啲新式茶餐廳/快餐店咁,唔係每個員工都有著制服,仲見到有員工係好顯眼嘅地方訓教,周圍嘅野擺到好亂💩姐係咁,客人比得呢個價錢食碗拉麵,仲要係尖沙咀海港城個頭,做下樣都要啦😕呢個係餐廳制度問題,佢地冇要求員工咁樣做,員工本身服務態度係冇問題嘅😗.🍜豚骨味玉拉麵雖然明知豬骨湯比醬油湯底肥好多,不過自己始終對白色嘅湯底情有獨鍾,幾肥都要照食🙈一上枱,個陣香濃嘅豬骨味已經撲鼻以來,不過要影完相先可以食😕今次啲相都影得比較求其,驚影太耐會影響啲麵質😟先講我最鍾意食嘅叉燒,肥瘦好均勻,足有成4大塊,索滿曬啲湯汁絕對冇慳成本🥳我加咗唔少爽口嘅雲耳,口感即刻豐富好多🥰又係有個可惜嘅地方就係啲麵冇得揀軟硬度,我自己比較鍾意食硬身嘅麵,佢就係偏淋身🤫整體黎講比好高好高分,唔係
🍜豚骨味玉拉麵
雖然明知豬骨湯比醬油湯底肥好多,不過自己始終對白色嘅湯底情有獨鍾,幾肥都要照食🙈一上枱,個陣香濃嘅豬骨味已經撲鼻以來,不過要影完相先可以食😕今次啲相都影得比較求其,驚影太耐會影響啲麵質😟先講我最鍾意食嘅叉燒,肥瘦好均勻,足有成4大塊,索滿曬啲湯汁絕對冇慳成本🥳我加咗唔少爽口嘅雲耳,口感即刻豐富好多🥰又係有個可惜嘅地方就係啲麵冇得揀軟硬度,我自己比較鍾意食硬身嘅麵,佢就係偏淋身🤫整體黎講比好高好高分,唔係虛名黎🙈
🍜醬油味玉拉麵
醬油味係配松露醬好岀色,味道好濃郁,岀面都好少機會食到😆呢碗嘅配菜就唔係雲耳係筍乾,一樣都係好香好好食😛上面講咗麵同埋叉燒,呢度就講埋隻蛋(玉),流心效果做得好好,好大陣蛋香,最頂肚就係隻蛋,食完即刻冇咗一半quota😂呢間我一定會encore😗