Nikushou 💵 Hkd 800-1000 一位晚飯推介指數 🥃🥃🥃🥃YouTube 見到有人介紹就即刻訂位,當日都幾滿坐首先點左兩個必試前菜黎食⚓️吉列飛驒牛柳三文治一份四件,吉列牛外脆內軟,烘過既麵包好重牛油味,但拎上手覺得有啲油⚓️招牌脆皮鰻魚山椒燒飯 ($258)魚皮燒得超脆,山椒醬汁幾特別,但試完就算接住落嚟去到主角,特選和牛七品盛合基本上所有牛肉都係來自日本除咗牛脷,因為牛脷及內臟,從日本出口比較困難,所以牛脷係餐廳唯一來自澳洲嘅牛肉⚓️澳洲和牛舌厚切牛舌,烤的時間剛剛好,外脆內嫩,個人覺得脆口的厚切牛舌係最好味。可加少少檸檬汁或海鹽接住落嚟係二款赤身肉,主要食佢既肉汁,所以要一口過⚓️上筋油份不高,主要係食牛既肉味同肉汁,可加少少wasabi同鹽一口過食⚓️ rump 依款係更重食味既赤身肉,肉味重,肉汁多⚓️肩頸位 好靚既雪花紋,肉質細緻,油脂分布平均。主要食佢口感,有少少似豬頸肉既texture ⚓️ rip 肋間肉肉質好嫩好淋,牛味好重吾需要加調味都已經好好味⚓️肩頸位(座布團) 屬稀少及刁鑽部位油脂重,肉質柔軟,肉味重,非常好食⚓️ A5熊本和牛西冷來自熊本既和牛,睇佢雪花分布
Nikushou

💵 Hkd 800-1000 一位晚飯

推介指數 🥃🥃🥃🥃

YouTube 見到有人介紹就即刻訂位,當日都幾滿坐

首先點左兩個必試前菜黎食

⚓️吉列飛驒牛柳三文治

⚓️招牌脆皮鰻魚山椒燒飯 ($258)
魚皮燒得超脆,山椒醬汁幾特別,但試完就算

接住落嚟去到主角,特選和牛七品盛合

⚓️澳洲和牛舌
可加少少檸檬汁或海鹽

接住落嚟係二款赤身肉,主要食佢既肉汁,所以要一口過

⚓️上筋

⚓️ rump
依款係更重食味既赤身肉,肉味重,肉汁多

⚓️肩頸位

⚓️ rip 肋間肉
肉質好嫩好淋,牛味好重
吾需要加調味都已經好好味

⚓️肩頸位(座布團)
屬稀少及刁鑽部位
油脂重,肉質柔軟,肉味重,非常好食

⚓️ A5熊本和牛西冷

來自熊本既和牛,睇佢雪花分布就知好野黎,其實睇住師傅幫你燒肉都係一種享受,
呢塊西冷非常搶火,所以要小心,最後加上
日本無菌蛋黃漿同燒肉汁係珍珠米上面,絕對令人滾動,啱晒鍾意汁送飯嘅人