2009-07-29 2125 views
朋友話要行書展,佢仲search到書展期間呢度會有個平價自助價$108.00加龍鳳檸樂$12.00加埋一$132.00,咁咪晨早(10:00am)入會場睇咗一陣書之後就去咗呢度食 lunch buffet,呢度個 lunch buffet 時間係11:30am - 3:00pm,真係夠哂長時間。以呢個價錢當然唔可以要求咁多啦!魚生、壽司欠奉,什菜沙律的選擇都算充足,但估唔到會有天婦羅炸蝦,幾好味,可惜只出咗兩次,之後就變咗炸魚柳,不過就腥腥哋。至於熱葷大約有豬肉腸、豬柳、咖喱、鰻魚炒飯同芝士煙肉長通粉等比較普通的自助餐食物,個人喜好關係,覺得個長通粉好好味,但就幾漏,所以食咗一碟之後就已經飽咗一半。另一喜好食品就係甜品喇!咁會展的甜品當然唔錯啦!全部細細件,可以每樣都試到,唔駛攞完又食唔哂,一向對朱古力蛋糕興趣麻麻,怕太甜,但呢度整得濃味得嚟甜味又可接受,又一好味之選,呢度有四款雪糕,雖然都係普通貨式同味道,都係嗰句,呢個價錢,算係咁啦!另一款特別的甜品就係朱古力豆腐花,不過就冇乜朱古力味,不過不失。期間發生小插曲,本來與友人坐近窗邊可望海景位置,百幾蚊仲有埋個無敵海景仲想點,點知有隻

,幾好味,可惜只出咗兩次,之後就變咗炸魚柳,不過就腥腥哋
,但就幾漏,所以食咗一碟之後就已經飽咗一半。

期間發生小插曲,本來與友人坐近窗邊可望海景位置,百幾蚊仲有埋個無敵海景仲想點,點知有隻雀仔入咗嚟飛唔返出去,不停响我哋個位附近飛來飛去,為免影響進餐心情,所以我哋惟有搬番去入面啲位,可惜。
靚海景
沙律選擇ok
天婦羅炸蝦好味
小插曲 - 雀仔被困
甜品好味
朱古力豆腐花 - 一般
雪糕不過不失
2009-07-26
$132 (Lunch)
靚海景
天婦羅炸蝦好味
甜品好味
  • 天婦羅炸蝦、朱古力蛋糕