2024-12-16 32 views
今日同朋友去旺角新開的十二味吃晚飯,原來呢橦大廈都有幾多間新餐廳,十二味食過好幾次,味道水準都keep得好好。1.酸菜魚味道酸、辣可以自行調節,我哋就喜歡重口味,真係好好食,食完最忍不住飲埋啲湯,而且配白飯一流!但size份量比較大,我地2個女仔食唔曬。2.酸辣土豆絲(中辣)中辣都幾辣🤣 但食得好過癮,又係重口味,土豆絲既質感比較爽口,酸辣汁好香好鮮味,配搭不錯,下次都係叫小辣就得🤭3. 乾鍋花菜🥦用豬油炒既花菜🥦好好食!好香油、蒜味,配白飯十分好!我哋清曬所有菜,真係好香好入味。原來餐廳有一人晚餐🍲又幾好!如果自己一個都可以食到想食既菜式。

1.酸菜魚

2.酸辣土豆絲(中辣)

3. 乾鍋花菜🥦