2020-03-08
每次去台灣我都一定會幫襯春水堂,佢已經嚟咗香港一段時間,終於有機會去食個下午茶。店舖裝修格局唔錯,坐得舒服嘅,不過我個位嘅地下有啲殘餘食物同餐具冇執,呢樣應該要留意返整乾淨先安排客人入座。打開餐牌發現飲品選擇冇台灣咁多,但就有香港限定甜品😋珍珠鐵觀音雪糕吐司呢個有驚喜😆 雪糕真係有濃厚嘅鐵觀音味,配合滑滑嘅奶油一齊放係吐司上,甜度適中,好味😋春水堂嘅珍珠就唔駛多講啦,一向都煙韌Q彈,係我最鍾意嘅😍黃金香酥雞店舖推介之一,的確值得推嘅。雞好滑,炸粉適中一啲都唔會好似出面咁厚到冇肉食,食落亦唔會好油膩,唔錯唔錯😋蕃茄蜜凍飲呢個唔可以話唔好飲,但同想像中有點出入,冇乜蕃茄味,比較似蔬果汁。胚芽奶茶,紅豆鮮奶茶胚芽奶茶味道正常。紅豆鮮奶茶相對比較特別,好香紅豆味,而且起晒沙,正。茉香珍珠奶茶正常茉香珍珠奶茶應有嘅味道,同台灣飲嘅一樣😁今次下午茶時間試唔到其他食物,下次會再嚟過。
打開餐牌發現飲品選擇冇台灣咁多,但就有香港限定甜品😋
珍珠鐵觀音雪糕吐司
春水堂嘅珍珠就唔駛多講啦,一向都煙韌Q彈,係我最鍾意嘅😍
黃金香酥雞
蕃茄蜜凍飲
胚芽奶茶,紅豆鮮奶茶
茉香珍珠奶茶
正常茉香珍珠奶茶應有嘅味道,同台灣飲嘅一樣😁
今次下午茶時間試唔到其他食物,下次會再嚟過。