2022-05-01 1671 views
希望想book呢間buffet既人 睇左我呢篇食評先再決定食唔食Alva House. 因為唔想再有人失望😢疫情關係 餓左好耐冇食晚餐自助餐 約一個月前訂左Alva Hotel 自助餐 同屋企人食。期待左好耐 終於琴晚去食。通常我一去到就食海鮮 魚生。 當晚有龍蝦 長腳蟹 蜆 青口。我只係食左長腳蟹同龍蝦。長腳蟹雖然唔係好粗 但都算有鮮味。但最鐘意既龍蝦好鞋、好硬⋯有d失望。魚生有三文魚、鯛魚 、吞拿魚 、帶子 、希靈魚。 三文魚 吞拿魚 都係普普通通。反而我前兩個星期去如心酒店食lunch buffet個d三文同吞拿仲好食過佢。呢round Alva 輸左比如心👎🏻帶子刺生 我好想食⋯⋯但成晚我整係見我老婆攞左一粒返枱食 基本上我冇係魚生bar見過 問親佢都話冇 就refill 咁hea我😩結果到8點左右我再問有帶子刺生未 點知佢答我冇 成晚都唔會再有喇😤😤我頂 當一刻 我先真正感受咩係伏🤬🤬🤬🤬⋯想食帶子好卑微既要求姐 點解連帶子刺身都可以好似配給咁。 咩料呀。 $700食個buffet 整係可以食d普通三文魚 吞拿魚乍。 搞自助餐搞到咁乞衣 Alva真係極品⋯⋯雖然疫情 賺少

帶子刺生 我好想食⋯⋯但成晚我整係見我老婆攞左一粒返枱食 基本上我冇係魚生bar見過 問親佢都話冇 就refill 咁hea我😩結果到8點左右我再問有帶子刺生未 點知佢答我冇 成晚都唔會再有喇😤😤我頂 當一刻 我先真正感受咩係伏🤬🤬🤬🤬⋯想食帶子好卑微既要求姐 點解連帶子刺身都可以好似配給咁。 咩料呀。 $700食個buffet 整係可以食d普通三文魚 吞拿魚乍。 搞自助餐搞到咁乞衣 Alva真係極品⋯⋯雖然疫情 賺少左。但你都唔好咁做衰自己丫🤬🤬🤬🤬🤬😡😤😤

除左 帶子刺生係配給品 我發現有兩樣都係。天婦羅蝦 同 鴨肝。 天婦羅蝦值幾錢 我成晚走去睇住天婦羅bar 10次左右 問親都話冇。我老婆都整係攞左一次 都冇第二次⋯⋯極之罕有。 鴨肝又係出完幾round就冇 好彩我唔好 而且Alva點會俾貴野鵝肝丫😒

其他龍蝦湯 苦既 難飲🤬。野飲方面有洛神花雪碧 虧佢諗到呢啲縮數。我估因為純洛神花茶會貴 所以溝埋雪碧 有啲甜味就算 但唔好意思 完全冇洛神花味囉😡

成餐飯唯一可取既係生蠔 雖然只得一款 值真係全時段供 洗生蠔個個女人 由頭洗到尾 冇換過人 真心戥佢慘。因為蠔bar係任何時候都排長龍 我等一round平均都要7-8分鐘 雖然係浪費時間 但鬼叫全場最可取既食物得生蠔咩⋯😰😰

是次dinner buffet共6個大人 共4200左右。但個個食完都負評😤😤 掃晒大家既興。Alva 你係得既⋯⋯ 搞buffet搞到咁cheap🤬🤬🤬🤬🤬
  • 美國生蠔