2023-06-29
幾年冇去呢間老字號,估唔到而家變成咁!諗住開開心心同屋企人去慶祝生日,因為屋企人鍾意食潮州菜,但換來一肚氣,佢哋擺明劏客,仲要超級難食,及服務態度勁差,終於我哋全家人都頂唔順全部要轉去另外一間餐廳食 😤係每一樣嘢都好難食,而且好細碟,我們10個人,其中3個小朋友,佢upsell我哋要 [例半]嘅份量,因為驚我哋唔夠食,但結果出嚟嘅份量,少得驚人。- 川椒雞得九少件而且冇味,呢個係「例半」份量- 潮州魚麵同seven嘅2個營多撈麵差唔多size,咸都佛祖都開眼,待應呀姐堅稱話呢個係「例半」份量- 滷水鵝片拼鵝腸,數埋唔夠七塊鵝片,跟三四舊有骨鵝肉,及五六條濕水鵝腸,個滷水汁係豉油汁,唔係滷水汁,記住呢個一定唔係滷水汁!- 鹽水豆腐變咗炸鮮奶咁,一啲豆腐味都食唔到,鹽水冇落鹽,係清水豆腐- 蠔餅更加唔使講,例半份量仲少過我用兩隻蛋炒嘅size,仲要好難食- 小食要收錢都唔緊要,但係竟然最經典嘅鹹酸菜同花生都可以好難食,勁- 侍應中段已經開始力sell糖水, 問佢係咪免費送, 佢話要收錢之後black face, 原來要成$30/$40一碗- 潮式炒飯,變咗雞蛋炒飯,我諗我個工人姐姐仲炒得都
- 川椒雞得九少件而且冇味,呢個係「例半」份量
- 潮式炒飯,變咗雞蛋炒飯,我諗我個工人姐姐仲炒得都好食過佢,叫佢攞支匙羹,佢又black face
- 一路食一路受氣,又唔夠飽,終於要轉場
埋單要$2600
好彩冇俾佢sell到凍蟹,原來要$2400
真係差到講唔晒,總之四個字[不知所謂]😡