2020-03-19 267 views
第二次黎朝聖,都係食返好評嘅窩夫🧇。今次叫咗特別嘅珍珠奶茶窩夫,材料好豐富,唔只窩夫咁簡單,一次過滿足多個願望。首先有奶茶雪糕,味道似台式奶茶,比較甜。同上次嗰個灸燒焦糖布丁窩夫唔同,窩夫今次切開咗4件,排得靚靚仔仔。窩夫上有重茶味嘅cream,cream好細滑。由於cream唔會過份甜,食落唔會太膩,好味到每一細件窩夫都要點晒啲cream。半碟仲有紅豆蓉、珍珠同埋三色芋圓。本身對護院冇大期望因為唔係主角,但佢嘅芋圓絕對唔馬虎,分別好重地瓜、芋頭味,唔會只係好似食到一舊冇味嘅粉。紅豆蓉本身甜,所以覺得配埋窩夫食嘅話就太甜,有可有可無嘅感覺。而珍珠口感就正常發揮。一齊行山嘅同學就叫咗店舖抹茶紅豆刨冰🍧,分量大得驚人。佢有啲後悔落得唔夠多煉奶,但整體好評。

2020-03-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner