2022-09-10
雖然天氣好熱,但間唔中都會想去打邊爐,今次就去咗呢間打邊爐度打邊爐。-聽聞呢間嘅嘢飲都係自家製,我地就嗌咗檸檬薏米水同竹蔗茅根,飲落都幾冰凍解渴。-跟住熟食就嗌咗啲風沙椒鹽粟米同涼拌木耳,佢哋嘅風沙椒鹽粟米都好入味而且唔會太咸,加上天氣熱嘅時候食返個涼拌木耳都幾涼爽-而打邊爐嘅湯底我地就嗌咗杏仁豬肺湯湯底十分足料,我地食之前都飲咗幾碗,而且豬肺都洗得好乾淨,食返幾舊以形保形-跟住就有兩款餃,雖然湯底唔係皮蛋芫茜味,但都可以食呢個皮蛋芫茜餃,芫茜味好重-跟住丸就嗌咗流沙蝦丸,而特別想講嘅係梅菜豬肉丸,佢個梅茶烚完之後都好入味,好似食緊梅菜扣肉丸咁-而其他配菜就嗌咗芝士丸同廣島蠔,雖然係急凍廣島蠔,但烚熟咗之後,都食到佢嘅鮮味,鍾意食蠔嘅都可以嗌-而蔬菜盤就咩菜都有,白菜仔、油麥菜、唐生菜咩都有。
而打邊爐嘅湯底我地就嗌咗杏仁豬肺湯
而蔬菜盤就咩菜都有,白菜仔、油麥菜、唐生菜咩都有。