2021-09-23 51 views
我愛慢煮 siuhahah今日嚟到上環半山 《我愛慢煮》, 餐廳環境幾有情調,室內燈光柔和加埋啲輕快音樂, 成個心情都放鬆哂,食物質素好,以為食慢煮會貴啲原來價錢都幾抵食。蝦仁芒果沙律 $88先嚟個沙律開下胃先,沙律汁酸酸甜甜配埋 彈牙蝦仁,爽脆沙律菜,甜到爆嘅芒果,真係一個好嘅開始。秘製保濕豬鞍架 8z $138慢煮豬鞍非常嫩滑,軟腍多汁, 豬鞍外層煎得香脆可口,慢煮有助保留肉汁,肉味濃厚,回味無窮👍🏼😁 另外加咗香煎鵝肝,入口即溶質感幼滑,非常邪惡呀😈黑松露慢煮溫泉蛋 $28溫泉蛋嫩滑可口配埋黑松露食非常美味。熱情果特飲 $42夏天首選,熱情果味道清爽酸甜, 非常解暑蝶豆花薄荷特飲 $42蝶豆花嘅夢幻紫色真係好靚❤️ 哩杯薄荷特飲 非常清新消暑。
我愛慢煮 siuhahah

蝦仁芒果沙律 $88

秘製保濕豬鞍架 8z $138

黑松露慢煮溫泉蛋 $28
溫泉蛋嫩滑可口配埋黑松露食非常美味。

熱情果特飲 $42
夏天首選,熱情果味道清爽酸甜, 非常解暑

蝶豆花薄荷特飲 $42
蝶豆花嘅夢幻紫色真係好靚❤️ 哩杯薄荷特飲 非常清新消暑。