2022-12-30
📍SHEUNG WAN - HONG KONG 📍呢間係上環開左超過30年嘅老字號韓國餐廳係爸爸以前後生就食緊,疫情嘅關係好耐無食過喇😩今次就睇吓佢同之前有無分別🤔#前菜每次都有少少唔一樣,餐廳個阿豬媽話佢係自己整。泡菜改良咗冇咁辣,帶少少薑味。但我個人大推醃白蘿蔔,唔辣又解膩,我試過買過一大壺返屋企慢慢食🤪🤪#無骨牛肋骨肉 呢個其實係我黎嘅原因,我本身就中意食甜野🤭佢就正正係甜甜鹹鹹咁,鼓油味重。佢嘅肉軟得黎又有少少咬口,我中意咬野多過軟到爆嘅肉🥰味濃,餸飯真係一流🤓#羊肉呢個就同以前唔一樣,佢根比較多,偏韌,肉都厚 。可能薄返少少好d😢都會連住少少肥肉,無話好羶嘅但佢話宜家人手唔夠,所以飯後送嘅橙,某d lunch同小菜暫時無得refill,不過小菜加$10可以叫,大碟d嘅😉不過飯後飲品檸水、檸茶、姜茶、柚子蜜就重有。食完飲d野都幾正嫁🥹🥹____________________________________#無骨牛肋骨肉 💰 HKD: 230#羊肉💰 HKD: 120📍 梨花苑韓國料理上環德輔道中247號德祐大廈1樓
#前菜
#無骨牛肋骨肉
呢個其實係我黎嘅原因,我本身就中意食甜野🤭
佢就正正係甜甜鹹鹹咁,鼓油味重。
佢嘅肉軟得黎又有少少咬口,我中意咬野多過軟到爆嘅肉🥰
味濃,餸飯真係一流🤓
#羊肉
都會連住少少肥肉,無話好羶嘅
#無骨牛肋骨肉
💰 HKD: 230