2014-11-23
是日因工作關係,泥到尖沙咀。。。本來工作完成,想回家途中,但不自覺走左入K11超中意食甜嘅我,當然逃不過如此誘惑~K11內,有各式各樣甜點嘅鋪頭,花多眼亂最後行左入Paul Lafayet,店面需少,但顧客不斷站滿display櫃前,可想,店家一定有個人之處呢個牌子,早有聽聞,但。。一直未有機會試到,好吧~先試試我最愛甜品之一: Crème brûlée (Regular Size:$45@ ; Mini Size:$60/2)柯打後,店員即場喺鋪上糖,再用火槍一燒,Woww...代店員包裝好後,立即衝回家享用。雖然經店員一燒。。此 Crème brûlée多左一層脆脆嘅焦糖面,但仍看似普通。。不過當吃過後,就會明白。。。此口味,加上包裝,呢個價錢,絕對值得白白嘅蛋中。。有不少雲呢嗱籽在,香滑嘅感覺,加上焦糖面冇任何苦澀味,對我來說,這個味道,,到位了。。整個 Crème brûlée,轉眼間就享用完畢,完全未能滿足我個甜品位呢>~<下次再有經過,一定要再試下其他,有好幾款都好想食~期待中。。。
本來工作完成,想回家途中,但不自覺走左入K11
超中意食甜嘅我,當然逃不過如此誘惑~
K11內,有各式各樣甜點嘅鋪頭,花多眼亂