2024-09-06
陳茶館價錢💲: $52/ $42/ $42好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.4/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4.3/5-陳茶館係我一向去黃埔都會去的糖水舖,平日夜晚都經常性排長龍。唔想等就最好叫外賣啦。佢哋的出品基本上食過的都唔錯。唯一唔好係成日想叫大滿貫奶茶都會無曬珍珠🤔今次去到又係話所有珍珠的野都無,有d R頭。但佢地呢排出左開心果出品,令我又想去啦!-✅✅開心果雪燕芋圓西米露。呢個係今次來的重點‼️顏色好綠😳味道有開心果味的,濃度大約7/10,算係唔錯👍🏻幾鍾意佢的質地唔會太杰,好似糊仔咁,食到好膩。小小稀身,加埋一梳梳的雪燕同西米,豐富得來又清爽☺️ 面頭的開心果碎脆架!仲比得好重手😍 入面都有佢哋的招牌大粒芋圓,地瓜、紫薯、芋頭3種,煙韌有嚼勁,有原材料的香😝 (下次都可以encore!) -✅芋泥紅豆仙草二重奏椰汁底。椰汁🥥底的味道都夠椰子味,但覺得稍微有d甜。入面的仙草大大塊,好滑嫩。紅豆大粒係蜜紅豆🫘芋泥可能因為無特別當造,所以無好濃郁的芋香,但質感係綿密中有小小顆粒的。-✅桃氣芭樂。$42小貴。但香港比較少芭樂的飲品,而呢個芭樂味道係好真同
價錢💲: $52/ $42/ $42
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.4/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4.3/5
✅桃氣芭樂。$42小貴。但香港比較少芭樂的飲品,而呢個芭樂味道係好真同好濃郁的。芭樂汁+蘇打水,同大量桃膠。想清爽d呢個叫得過。
呢間都仍然會係我愛店之一😂大大碗芋圓煙韌連新品都無失望。可以可以😌