2017-02-25
最近妹妹開始追韓星,仲個個禮拜食韓國野,呢日就等佢帶我地全家人黎呢間試下韓國野究竟幾有魅力啦~芝士燉雞我叫左份細既,黎到真係嘩一聲!超大盤,齋食呢醇就夠晒飽了雞件全部啖啖肉,配料最好食就係紅蘿蔔唔知燉左幾耐先做到咁入味呢?另一特別之處就係啲韓國冬粉好入味好有咬口,店家好貼心台面有埋剪刀同夾比你分冬粉👍🏻青提梳打&檸檬梳打檸檬梳打真係成半粒檸檬入面好誇張!但唔會太酸,味道岩岩好!至於青提梳打提子味濃但略嫌太甜,如果可以揀甜度就perfect啦呢間韓國菜啲餐具都好特別筷子同匙羹都用左金銅!好重手😂一落完單,侍應好快手就上左前菜最好食係蜜香黑豆,完全食唔停甜甜地又有咬口,都幾特別芝士雞蛋卷黎個close up先~~呢個真係超正,新鮮整好上台熱辣辣食落好juicy中間幾舊仲有芝士流心!好快就比妹妹清晒lu每台都會有圍裙同一人一個紅信封入面包住塊好有特色既鐵書籤,呢間都算係數一數二最貼心既餐廳黎水蜜桃燒酒&啤酒蜜桃酒飲落好順,比較似果汁汽水!老野都係比較鍾意飲返有甘苦味既啤酒多啲~Cheersss!雞胸沙律又係好大盤!沙律菜好新鮮,底下淋左好多酸酸甜甜既sauce好特別!連食肉獸既我都為左個汁食
芝士燉雞
我叫左份細既,黎到真係嘩一聲!
超大盤,齋食呢醇就夠晒飽了
雞件全部啖啖肉,配料最好食就係紅蘿蔔
唔知燉左幾耐先做到咁入味呢?
另一特別之處就係啲韓國冬粉
好入味好有咬口,店家好貼心台面有埋剪刀同夾比你分冬粉👍🏻
檸檬梳打真係成半粒檸檬入面好誇張!
但唔會太酸,味道岩岩好!
筷子同匙羹都用左金銅!好重手😂 一落完單, 侍應好快手就上左前菜
最好食係蜜香黑豆,完全食唔停
甜甜地又有咬口,都幾特別 芝士雞蛋卷黎個close up先~~
呢個真係超正,新鮮整好上台熱辣辣
食落好juicy中間幾舊仲有芝士流心!好快就比妹妹清晒lu 每台都會有圍裙同一人一個紅信封
入面包住塊好有特色既鐵書籤,呢間都算係數一數二最貼心既餐廳黎 水蜜桃燒酒&啤酒
蜜桃酒飲落好順,比較似果汁汽水!
老野都係比較鍾意飲返有甘苦味既啤酒多啲~Cheersss! 雞胸沙律
連食肉獸既我都為左個汁食左好多菜😂
至於雞肉量多,但略嫌有點過熟有啲啲難咬
但雞肉本身味道都夠唔洗點汁都好食~