2018-11-24
同個麻甩朋友食飯,當然食番D有大排檔風味既餐廳,飲下啤酒食下有鑊氣既小炒,傾計都可以盡興D!酸辣土豆絲 $48先黎開胃前菜,呢碟土豆絲份量原來唔少,每條都好有咬口,味帶微辣重慶麻辣烤魚 $268呢間餐廳既好處係無論港式小炒或者四川麻辣菜式都可以食到,同朋友食飯就唔怕無野好食~呢盤烤魚既魚肉明顯吸收左麻辣湯既精華,顏色都變成淡黃,果然味道不錯,魚肉嫩滑而唔會有太多細骨。魚既底部仲有大豆芽,條條爽口鐵板黑椒豬手 $128嘩!最開心係聽到黑椒汁倒入去鐵板時既滋滋聲,未食都聞到黑椒香味!豬手唔需要好用力就切得開,而豬手當然要連皮食先夠好味,啖啖肉好有彈性,即使係豬皮部分亦唔會覺得油膩。《椒鹽軟殼蟹》我最鐘意就係呢份軟殼蟹,真係非常香口,食食下會忍唔住叫多兩枝啤酒!軟殼蟹係屬於脆中偏硬,食既時候會聽到清脆既卡卡聲,咸得黎好惹味
酸辣土豆絲 $48
重慶麻辣烤魚 $268