2017-05-18
今日約左朋友去長沙灣既工業大廈入面上運動班 做運動之前梗係要食飽個肚先有力架麻長沙灣既餐廳都多 經過呢間最掂燒味 心諗 係咪真係咁掂呀😂 咁岩又想食飯飽肚d 肥妹唔捱得肚餓架麻 所以就入去試下啦😋一入去有兩個侍應叔叔 同平時茶餐廳既叔叔唔同 佢地好nice 又會介紹下d燒味😂有傾有講 入面有幾張四人枱 裝修有點懷舊feel同埋都見到幾多人買外賣燒味有選擇困難呀 樣樣燒味都想食 另外仲有豬手呀扣肉呀個類飯揀最後揀左肥妹至愛既燒鵝拼燒腩仔飯😍秘製燒鵝拼燒腩仔飯個燒腩仔係好靚既個種一層脂肪一層肉既腩肉 唔係個種淨係得一大舊肥膏果種 呢種燒腩食落口一d都唔肥膩 層皮燒到脆卜卜 好有口感 同埋好juicy 燒鵝表皮充滿油光 燒鵝肉質好淋 一d都唔鞋口 啖啖肉 識食一定要連皮食 加埋中間個層薄薄既脂肪 食落口好濃既油香味 好邪惡😋另外不得不提既係佢個自家製既梅子醬就咁食既時候已經食到好似有濃濃既肉味同平時食既酸梅醬好唔同問番侍應叔叔先知 原來個梅子醬係佢地自家製既 有落肉落去一齊煮 唔怪得咁香肉味啦每舊燒鵝都忍唔住要放落去游水 點滿晒醬 好夾好濃既肉味好好味呀 😋😋😋😍😍😍隔離仲有碟酸菜 如果覺得
同埋都見到幾多人買外賣燒味
另外不得不提既係佢個自家製既梅子醬
就咁食既時候已經食到好似有濃濃既肉味
同平時食既酸梅醬好唔同
隔離仲有碟酸菜 如果覺得油膩可以食兩舊中和下
總括黎講 呢間最掂燒味真係堅掂 比起出面好多連鎖餐廳既燒味好食同埋用心好多