2011-03-08
為慶祝早放工,我嚟咗Landmark嘅Le Salon de The獎勵自己以前在樓上返工就成日tea買cake鼓勵自己繼續撐下去..依家冇咁方便了,所以只可以間唔中嚟一下..慣常嚟到都係買牛角包,呢度嘅牛角包同我喺法國食過嘅recipe係最相近,我唔知道佢係唔係全香港最好,但係佢喺我心目中就係!同係我喺香港食過最接近法國做法嘅牛角包!買咗一個(因為我試過買埋第二朝嗰份但係點翻叮都好似唔同咗味咁),然後又覺得獎得自己唔夠於是望吓隻櫃仲有咩可以俾我買吓..當然..又係因為Earl Grey兩隻字,我隻手指自動游咗埋去指住咗佢個Earl Grey Teacake..牛角包我一俾完錢我已經急不及待地開始搣咗啲嚟食。佢哋唔會話隻包收得你十鬆啲蚊就求其對待啲包,而將牛角包放入暖櫃暖著,於是你買咗之後都感覺到佢熱熱哋,搣開啲皮都仲係脆嘅。佢哋對待食物嘅呢份仔細真係好值得被欣賞~讚!!一路行一路不顧儀態已經搣晒嚟食..個包果然返唔到屋企呀吓!至於個Earl Grey Teacake..收得我四十幾蚊..我會答你..不可一,不可再囉..老老實實..真係冇咩Earl Grey味..下次嚟,就咁買返cro
慣常嚟到都係買牛角包,呢度嘅牛角包同我喺法國食過嘅recipe係最相近,我唔知道佢係唔係全香港最好,但係佢喺我心目中就係!同係我喺香港食過最接近法國做法嘅牛角包! 買咗一個(因為我試過買埋第二朝嗰份但係點翻叮都好似唔同咗味咁),然後又覺得獎得自己唔夠於是望吓隻櫃仲有咩可以俾我買吓..
當然..又係因為Earl Grey兩隻字,我隻手指自動游咗埋去指住咗佢個Earl Grey Teacake.. 牛角包我一俾完錢我已經急不及待地開始搣咗啲嚟食。佢哋唔會話隻包收得你十鬆啲蚊就求其對待啲包,而將牛角包放入暖櫃暖著,於是你買咗之後都感覺到佢熱熱哋,搣開啲皮都仲係脆嘅。佢哋對待食物嘅呢份仔細真係好值得被欣賞~讚!!
一路行一路不顧儀態已經搣晒嚟食..個包果然返唔到屋企呀吓!
下次嚟,就咁買返crossiant得喇唔駛太獎勵自己喇