2021-11-04
招牌蟹粉小籠包 128蟹粉味都好出眾,食完蟹嘅味道會留喺口腔好耐。皮有少少厚,但係咁樣先會包逼住晒所有嘅汁。鮮菜肉雲吞 62估佢唔到竟然用紫菜湯底,即刻令到成個菜式嘅顏色同味道都加咗分。炸饅頭 32以前小朋友成日食呢一個菜式,呢度炸到外皮啱啱好脆,唔會太乾,點多多煉奶係perfect上海話梅骨 118我喺未食就骨之前先食咗個梅,嘩,粒梅好食過出面買果啲陳年話梅!跟住再食個骨,酸酸甜甜又多軟骨!真係超級好食九黃炒鱔糊 128超多份量,魚肉彈牙,九黃超級新鮮,醬汁調味啱啱好,唔會太過咸太油膩。上海擔擔麵 78大概係我食過最好食嘅擔擔面。湯底有非常濃郁嘅花生香同埋豬肉碎!面嘅質地非常之彈牙,冇一啖都扯上好濃郁嘅花生湯。我本身好飽嘅都食哂!豆沙鍋餅唔太甜外皮香脆。紅豆蓉都非常之出色,下次會試埋佢其他嘅甜品。
鮮菜肉雲吞 62
炸饅頭 32