深水埗家後一向係我心目中餃子店嘅top 3🙌🏻 被老闆明哥稱為後花園嘅家後2.0, 位於鬧市深水埗汝州街,係一間結合餃子x芝士蛋糕作為理念嘅手作餃子cafe🥟🧀店舖以簡約日式裝修為主,牆壁仲掛咗一D本地畫家嘅作品集🖼️而且有埋畫家IG/FB/Wtsapp同簡介,非常特別。無懼疫情進行擴張,距離總店只有一街之隔嘅家後2.0,保持一貫好質素,新店更加寬敞明亮,坐得舒適😌灼韭菜豬肉餃🥟$38 (🌟9.5/10)回訪過無數次,每次黎都必定叫呢款!新店選用灼餃代替湯餃,以保留煙韌嘅口感,質素一貫皮薄餡靚,韭菜獨有香味好吸引🤤煎菠菜豬肉餃🥟$42 (🌟9.5/10)即叫即煎,皮薄脆卜卜,餡料十足鎖到肉汁,菠菜比韭菜多左份甜味,都非常推介!是日住家湯 - 螺頭燉野山菌湯 (灼餃套餐限定)湯頭鮮甜無比 ,湯渣亦足料。老闆明哥仲話飲完養胃瘦身抗衰老,補腦提神添🤣PS:老闆表示每日都會轉款的😋原味芝士蛋糕 + 開心果芝士蛋糕$28/$33 (🌟9/10)出自老闆娘嘅芝士蛋糕,無論係原味定開心果味,味道都非常濃郁,開心果個款簡直濃到好似融合左幾十粒開心果嘅精華係入面咁💚💚💚仲有微微流心嘅感覺!日式住家飯團 (
店舖以簡約日式裝修為主,牆壁仲掛咗一D本地畫家嘅作品集🖼️
而且有埋畫家IG/FB/Wtsapp同簡介,非常特別。

灼韭菜豬肉餃🥟
$38 (🌟9.5/10)

煎菠菜豬肉餃🥟
$42 (🌟9.5/10)

是日住家湯 - 螺頭燉野山菌湯 (灼餃套餐限定)
PS:老闆表示每日都會轉款的😋

原味芝士蛋糕 + 開心果芝士蛋糕
$28/$33 (🌟9/10)

日式住家飯團 (牛蒡醬油肉粒)
$16 (🌟9/10)
健康又美味嘅配搭,牛蒡嘅天然甜味非常突出,同肉粒嘅鹹味非常夾,米飯每粒都有醬油味,亦粒粒分明!

家後2.0
📍深水埗汝洲街131號地舖
2023-06-24
$100 (Tea)
  • 灼韭菜豬肉餃
  • 菠菜豬肉煎餃