2024-10-01 1376 views
之前有留意拉麵關注組,睇到呢一間大坑嘅拉麵!知道店主原來好有名,而且主打醬油拉麵,呢個真係不容錯過!而家香港好多主流拉麵都係雞白湯、同豬骨拉麵,醬油拉麵真係好少,而且仲係出色嘅拉麵店,所以特登嚟試吓!之前做咗啲功課,知道呢間舖頭好多人排隊,而且座位很少,大約10個左右,而且營業時間很短,所以我特登11點45分就到達,點知已經有一條長龍,啱啱七八個!好彩我得一個人去,所以最後都識到第一輪!終於試到醬油拉麵,首先講吓舊叉燒,屬於好薄好有肉味嗰種,但不得不提佢嘅醬油湯底,飲落去好順口,飲到啲豉油嘅鹹香味,本身湯底好清澈,唔會好濁嗰種,總之飲落去係好配合,難怪咁多人讚佢!其實我之前都試過摸門釘,佢星期一係唔開嘅,如果大家有興趣,記得留意吓!
醬油拉麵
醬油拉麵