2022-12-13 244 views
朋友生日揀左黎呢度慶祝,食完成餐,叫左好多野。不過都係冇咩滿足感🫠🫠。。。首先坐低先上酸種麵包,不點評😂,因為冇咩特別。真心鐘意食烘香左既酸種toast多啲。但食呢間意大利菜係應該唔會出現呢種。頭盤點左Beef Tartare,Server會係你面前淋上黑松露醬,頂頭都有松露片配搭,芝士加生蛋黃。口感係幾豐富,但夾埋一齊其實覺得有啲太over🤧。反而冇左生牛肉既味道,畢竟本來單單松露醬都已經好搶。另一款Vitello Tonnato,大大盤牛肉片係會令食肉獸好開心,沾一下蛋黃醬、加埋酸豆,係太鹹主菜Tenderloin叫左medium rare, 熟成度符合,不過都係中規中矩啦,最主要都係個醬汁完全take over左肉味🫠另一款主菜Cheese Wheel al Tartufo,都係會有Server係你面前用火燒熔Cheese Wheel,再刨芝士碎松露碎。成份Pasta都好creamy,香亦足夠,不過味道反而略淡最出色的生日甜品Tiramisu,老老實實真係覺得全餐最好食係呢份🥹。Cream base質感完美,芝士同vanilla香味都配搭得剛剛好balance,但都仲有可改進的地
Beef Tartare

Tenderloin

最出色的生日甜品Tiramisu,老老實實真係覺得全餐最好食係呢份🥹。Cream base質感完美,芝士同vanilla香味都配搭得剛剛好balance,但都仲有可改進的地方係ladyfingers浸咖啡酒不夠多,呢個位moisture不夠。
Tiramisu

總結來講,食「儀式感」同「打卡位」係一定贏晒。因為生日都會畫碟同唱生日歌😂,而且好幾款菜都會隆重其事咁介紹同有「表演」。至於其他野都可能未係最岩我口味咁啦~埋單$1500可接受但性價比真係一般啦🫡
2022-12-05
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday