2022-06-20
今次叫左“A燒肉定食 140G” $130,其中六選二。分別為牛小排、日本豚肉、日本雞肉、里脊肉、牛舌以及牛腸。而我就選擇左店員推介比較嫩身既牛小排同我個人好中意食既牛舌。(我加左$40要加大餐+60G)相當豐盛!⚪漬物有誠意,唔算細碟,而且有三款(泡菜風味辣蘿蔔、凍蒜香菠菜、帶麻油香既芽菜)⚪茶碗蒸既蛋好滑,不過都係例牌野,無太多特別點評。⚪白飯;屬於比較黏身既米飯,濕度剛好。⚪(和牛)牛小排嫩滑無咩筋,肉味濃厚。油脂度以和牛黎講偏少,味道反而會比較輕盈,無咁油膩。💪🏻⚪(和牛)牛舌屬於內臟類,會擔心未熟而燒耐d,所以Outcome系有d “Un”。不過一口Size就無阻風味。油脂感覺比牛小排多,包飯一口Size相當滿足!⚪另外加左個“飛驒牛他他” (+$100),份量有誠意,肉既色澤都唔錯。口感味道均屬上佳,作為前菜頗開胃。⚪原來跟餐包雪糕。是日有芝麻及紅豆味。紅豆雪糕甜而不膩,而且有少少紅豆肉系裡面,不錯。😛
⚪茶碗蒸既蛋好滑,不過都係例牌野,無太多特別點評。
⚪白飯;屬於比較黏身既米飯,濕度剛好。