2023-06-22 3033 views
9龍人過港島唔係好識搵好野食,屋企人話呢度啲扒唔錯,咁就黎試下,餐廳位於商業大廈,位置唔難搵,用餐環境亦都好寧靜,可以好好享受食物見openrice其他食評有羊,本身想試,但用餐果日lunch menu冇羊😞前菜個湯好濃好飲,條春卷好好食!!可能我本身唔好麵包,所以片包我就覺得麻麻地,驚喜嘅係,前菜唔單止有菜,仲有生果(我食完生果先記得影相🤣)牛柳我揀5成熟。味道不過不失,但肉質有少少失望,有少少韌,要用多少少力先切到食唔出紅酒汁薯泥好食,不過如果唔好整咁爛,有返啲薯粒,有咬口我會更鍾意同行屋企人揀咗豬鞍,呢味係我想回頭嘅重點!!!侍應話呢款豬建議9成熟,咁梗係聽推介唔要全熟啦首先個汁係好味而肉質係「爽」架!!!而且表面煎到又甘香又脆脆地我本身怕怕地豬羶味,所以出街食飯好少揀豬嘅菜,但呢塊豬鞍冇我好怕嘅豬味,而且肉質又彈又爽,勁想搶咗屋企人個餐黎食試完屋企人分畀我試果塊肉之後,我已經忍唔住講,我下次黎要揀豬最尾唔少得甜品——法式焦糖燉蛋小妹本身就唔太好甜野,但係黎得到又好想試而我又相當喜歡呢個燉蛋,我一直以為燉蛋都會好甜,起碼食過坊間某啲都真係好甜,但係呢個唔係,佢嘅甜度好啱我口味,可

前菜個湯好濃好飲,條春卷好好食!!

食唔出紅酒汁
薯泥好食,不過如果唔好整咁爛,有返啲薯粒,有咬口我會更鍾意

同行屋企人揀咗豬鞍,呢味係我想回頭嘅重點!!!
侍應話呢款豬建議9成熟,咁梗係聽推介唔要全熟啦
首先個汁係好味

而肉質係「爽」架!!!而且表面煎到又甘香又脆脆地

最尾唔少得甜品——法式焦糖燉蛋
小妹本身就唔太好甜野,但係黎得到又好想試
而我又相當喜歡呢個燉蛋,我一直以為燉蛋都會好甜,起碼食過坊間某啲都真係好甜,但係呢個唔係,佢嘅甜度好啱我口味,可能係焦糖量冇其他咁多🤔不過,對我黎講,呢個焦糖嘅份量已經足夠

總括,個豬鞍令我好回味,雖然柴灣對我黎講有啲遠,但係有機會會想再黎
2023-06-11
  • 法式焦糖燉蛋