2021-10-11
為左同牛魔王男友慶生,早一個月前就book左枱,仲註明左想坐靜啲嘅枱,原本冇期望佢記得,但真係安排左最靜嘅一張枱比我地 未食已經加左分😁因為之前睇過食評,揀左set C,貪佢10個部位嘅飛驒牛都試到,加有4件和牛壽司,仲可以加啲錢轉韓式石頭鍋飯,啱哂最愛飯焦嘅我!前菜有唔大份量嘅沙律菜 個醋汁好味又開胃,茶碗蒸香滑,味噌湯就普通,仲有啲韓式開胃小菜,尤其個醃羅白 我地好中意😋可惜冇得refill…和牛 霜降壽司好滑口,未感受佢嘅香味就吞左😂主角飛驒牛10部位! 每個部位2塊,全部唔同口感,我最中意肉眼扒芯同西冷,肉嘅牛味好濃,又唔會成口油!我男友就最愛肉眼同里脊肉,送珍珠白飯一流喎!值得一提,建議點都叫一碗白飯,你就知夾埋一齊食係幾咁夾!飯香加牛香同時中和油膩感😋泡菜石頭鍋飯純粹因為想食飯焦,雖然都好食足料,但都忍唔住叫返多個珍珠白飯佐肉!職員仲幫我地起埋個靚靚飯焦添!另外因為睇食評介紹,一心已經想叫返杯黑醋鮮橙cocktail 爽下,真係酸甜解膩😍然後睇到poster 見餐廳仲有自家制梅酒!忍唔住再叫多杯chill 下,連唔好酒嘅男友都覺得正!🤣 原本怕大胃男友唔夠食,想order多
和牛 霜降壽司好滑口,未感受佢嘅香味就吞左😂
原本怕大胃男友唔夠食,想order多碟牛舌試下,但可能飯太多 😂我地食唔落喇,唯有下次再試!
最後仲有杯香濃豆味嘅豆腐雪糕作結尾!
成個用餐經驗係除左個爐興到有啲太熱之外,食材高質,滿足哂口慾味蕾!最值得提嘅餐廳嘅職員全部都好好禮貌,主動教我地點燒啲肉最好,又快手👍
呢個更加吸引到我地會encore !😊