🌖最近發掘到一間超有特色既日式雙層居酒屋🏮✨呢度下層係吧枱 上層係日式榻榻米😍天花仲有盞超巨型既月球燈 氣氛指數爆晒燈💯!除左餐牌有超多唔同類型既食物選擇之外 牆身都會寫左𝐃係廚師推介🙌🏻當然要叫返一兩樣試下😋不過今次我地就主要食佢地既期間限定𝐌𝐞𝐧𝐮「冰點夏日二人前🧊」望落超吸引😍呢個𝐬𝐞𝐭真係每一樣都絕不馬虎 超豐富🤤!前菜係明太子薯仔沙律🥗開完個胃就可以好好享受接下來既食物~個時令日本真蠔🦪就黎有我隻手咁大隻😂兩隻都鮮甜飽滿 之後就到池魚🐟刺身 呢度係原條上枱 淨係賣相都一流❣️而且刺身色澤鮮亮 食落口魚鮮味佈滿整個口腔 超正👍🏻食完冷盤梗係要食返𝐃熱食暖下個胃 廚師精選燒物拼盤🍢有𝟖款不同燒物 特別欣賞個燒雞翼同蝦!雞翼外皮酥脆得黎保持到肉質鮮嫩 熱辣辣超好食😋蝦肉新鮮彈牙有微微炭香~另外我地嗌多左個廚師推介「海老秋葵入射」顧名思義就係將蝦肉🦐釀入秋葵!蝦膠爽口彈牙 同秋葵非常配合🫶🏻當然唔少得居酒屋必叫既壽司🍣拼盤✨我地叫左兩款 每一件食材都超新鮮 由其是海膽!淡淡海水味入口即融🥰最後嘆埋個泡菜鴨肉冷稻庭 涼涼地連埋泡菜一齊食感覺好解暑☀️仲嗌多左個野菜烏冬專𝐟𝐨𝐫女女食😆值得一
🌖

值得一提佢地既啤酒🍺𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐭𝐢𝐨𝐧
三得利啤酒$𝟕𝟖買一送一‼️超抵飲🥳

呢度回頭指數絕對要比五粒星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️無論情侶拍拖 一家人食飯或者三五知己聚餐都非常適合!而且食物質素高 價錢亦合理 餐廳環境亦非常闊落 坐得非常舒服💖