2021-07-16
但願人長久,不斷吃月餅。月餅🥮,呢個中秋節一定要食嘅食物,之所以鍾意食,除咗味道之外,亦都因為每次食嘅時候都可以同屋企人一齊分享。.一家人齊齊整整坐埋一台檯,兩刀下去,分為四件,一人一小件,然後談天說地一齊品嚐,嗰種美好同幸福係言語難述嘅。.經典流心雙輝月餅 (流心奶黃 + 流心芝麻) $348:一盒有兩種口味嘅月餅,啱晒我呢啲三心兩意嘅人,經典嘅奶黃月餅,食落香香甜甜,一切開中間就係流心狀態。.我哋分別試咗就咁食,同埋加熱嚟食,感覺各有千秋,就咁食流心嘅程度會高啲。而加熱後,出面嘅餅皮就會更重牛油香氣,流心程度雖然減低少少,但仍有流心狀態,所以個人較愛加熱嘅食飯。另外個人感覺佢哋嘅奶黃月餅,相對半島黎講,甜度冇咁高,亦都冇咁滯膩,整體係唔錯。.而芝麻口味亦都出色,一入口,芝麻香氣就湧襲而來,少有嘅獨特月餅口味,令屋企人都覺得耳目一新,可encore。.PS:包裝盒好精緻,係Tiffany blue色,食完啲月餅之後我仲留返佢嚟做口罩盒😁。
經典流心雙輝月餅 (流心奶黃 + 流心芝麻) $348: