Restaurant: Imperial Patisserie
Offer: Cathay members can link a card to earn up to HKD4 = 2 miles via Card Linked Earn. T&C apply.
Terms & Details:
  • Members wishing to use Card Linked Earn must link eligible Visa and MasterCard credit and debit cards to their membership account.
  • Cathay members may earn Asia Miles with Card Linked Earn by paying for eligible purchases with Linked Payment Cards through Apple Pay, Google Pay and Samsung Pay. However, Cathay members will not be able to earn Asia Miles with Card Linked Earn with third party platforms such as Alipay, Wechat Pay and Paypal.
  • Cathay members can earn HKD 4 = 1 mile when dining at Cathay partner restaurants. Standard Chartered Cathay Mastercard® holders can earn an additional HKD 4 = 1mile dining rewards when they pay with their card, for a total of HKD 4 = 2 miles.
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 10 working days after each eligible dining transaction. .
2024-06-17 76 views
最初認識皇玥係佢嘅皇牌流心奶皇月餅🥮每年都必買😍其實佢仲有出蝴蝶酥、曲奇、蛋捲等禮盒~都好好食而且禮盒包裝精美得體~每逢過節送俾長輩都好適合🫶🏻杏仁蝴蝶酥🦋蝴蝶酥好香脆可口, 牛油味香濃但唔會覺得膩🧈甜度適中, 酥鬆脆口, 層次分明✨呢次揀左杏仁蝴蝶酥, 上面滿滿嘅小杏仁粒, 同蝴蝶酥嘅酥脆好match, 仲好有口感🫶🏻另外~皇玥嘅蛋捲同曲奇🍪都👍🏻趁著端午節屋企人做節食飯~就買左咖啡蛋卷☕️同椰絲脆曲奇🍪送俾長輩🫶🏻

杏仁蝴蝶酥🦋

另外~皇玥嘅蛋捲同曲奇🍪都👍🏻

2024-05-05 56 views
🇭🇰香港必买超好吃的手信! 作为香港本土品牌以及香港最著名的伴手礼和手信,香港皇玥的知名度可以说不要太高,其中最为出名的便是著名港星古天乐代言的蝴蝶酥~(我一定不会告诉是我是古天乐的铁粉哈哈哈) 位于黄埔的这家皇玥,紧邻地铁口黄埔站,交通非常方便,一出地铁口就能看到!店面的装修非常Nice!富丽堂皇有没有!!!而且店员小姐姐也超级热情~ 当然作为一个吃货,还是要对食物做一个点评滴~他们家的蝴蝶酥这么出名是有原因的~甜甜的但不是很腻,酥脆可口,而且特别香,就是那种糕点的香气,真的绝了! 对了,他们家现在还有中秋的早鸟优惠~另外所有商品买4送1,有准备提前采购的小伙伴也可以提前看一看哦~ 当然,一定要试一下最棒的蝴蝶酥嘿嘿嘿~
🇭🇰香港必买超好吃的手信!

当然,一定要试一下最棒的蝴蝶酥嘿嘿嘿~
2021-07-18 415 views
皇玥開到嚟黃埔😍仲要喺地鐵口行1分鐘就到,好方便❤️好容易搵到🏃‍♀️~有月餅喇😍仲有個幾月就中秋節,上年賣到斷哂貨嘅皇玥月餅最近有貨番了。🙌🏻🥰見到仲有做緊早鳥優惠添~係7月31號前買,有買四送一優惠,店員話全部到期日都係可以擺到10月。低糖醇香雙輝月餅 (低糖綠茶 + 低糖烏龍) ~店員話佢哋月餅🥮師傅用咗個技術,無需叮熱,都會流心😍,咬落去要小心啲,好juicy!屋企人鍾意飲茶,所以買咗呢款茶味配合下😋,牛油酥皮一如既往嘅鬆化,而且低糖口味,注重健康嘅大人小朋友老人家都啱食🙌🏻🔆趁住優惠,月尾過嚟數多幾盒就啱晒✌🏻✌🏻
皇玥開到嚟黃埔😍
仲要喺地鐵口行1分鐘就到,好方便❤️好容易搵到🏃‍♀️

~有月餅喇😍

低糖醇香雙輝月餅 (低糖綠茶 + 低糖烏龍)
🔆趁住優惠,月尾過嚟數多幾盒就啱晒✌🏻✌🏻
2021-07-17 191 views
茶香濃郁流心綠茶月餅~~~每年嘅中秋節都係我最鍾意嘅日子之一,因為中秋節有我最鍾意食嘅月餅。~~~好多月餅公司都會有早鳥優惠,所以今年七月尾,我已經買定左月餅,諗住一路食,食到中秋節。(因為除咗中秋節之外,想食月餅真係好少地方有得買,所以中秋節一定要食個夠本)😆~~~喺朋友推介下今年就試咗呢一個好出名嘅月餅品牌,印象中佢哋係出名奶黃月,不過我哋就想搞搞新意思試吓啲唔同嘅口味,所以就試咗佢嘅流心綠茶月餅~~~紅磡分店望落幾新淨,服務員態度都唔錯,行經呢邊就順道係到買,不過因為第一次食嘅關係,暫時只買一盒小試牛刀。~~~買完返屋企,大家都被佢嘅靚靚包裝盒折服,搞到我地好高期望。~~~一切落去,抹茶流心緩緩流出,令我地倒吞一口口水。🍵~~~味道方面,月餅皮酥香,抹茶濃郁,唔算好甜,加上茶味輔助底下,食完兩件滯膩感覺都唔重,全家人一人啪一件迅速就清咗盒野。
茶香濃郁流心綠茶月餅
~~~
買完返屋企,大家都被佢嘅靚靚包裝盒折服,搞到我地好高期望。
~~~
一切落去,抹茶流心緩緩流出,令我地倒吞一口口水。🍵
2021-07-16 186 views
靚媽我一向都係皇玥鐵粉,一知道最近出咗月餅,而且仲有早鳥優惠添,有買4送1😍正😍即刻去買返幾盒孝敬下老爺奶奶先。今年仲新出左低糖口味,我留返盒 低糖經典雙輝月餅 (低糖奶黃 + 低糖芝麻) 俾自己嘆下先😆~橙色嘅皮盒有別於傳統月餅盒,靚到可以留返來做首飾盒🥰阿女一見到就忍唔住即刻攞嚟,話要食。牛油皮又酥又香,好juicy,低糖口味,有流心,食落甘甘地,芝麻味仲食到芝麻碎添,好足料。作為茶點都幾健康,兩個女都超鍾意,同我一樣咁有品味😆
即刻去買返幾盒孝敬下老爺奶奶先。

作為茶點都幾健康,兩個女都超鍾意,同我一樣咁有品味😆
TakeAway
但願人長久,不斷吃月餅。月餅🥮,呢個中秋節一定要食嘅食物,之所以鍾意食,除咗味道之外,亦都因為每次食嘅時候都可以同屋企人一齊分享。.一家人齊齊整整坐埋一台檯,兩刀下去,分為四件,一人一小件,然後談天說地一齊品嚐,嗰種美好同幸福係言語難述嘅。.經典流心雙輝月餅 (流心奶黃 + 流心芝麻) $348:一盒有兩種口味嘅月餅,啱晒我呢啲三心兩意嘅人,經典嘅奶黃月餅,食落香香甜甜,一切開中間就係流心狀態。.我哋分別試咗就咁食,同埋加熱嚟食,感覺各有千秋,就咁食流心嘅程度會高啲。而加熱後,出面嘅餅皮就會更重牛油香氣,流心程度雖然減低少少,但仍有流心狀態,所以個人較愛加熱嘅食飯。另外個人感覺佢哋嘅奶黃月餅,相對半島黎講,甜度冇咁高,亦都冇咁滯膩,整體係唔錯。.而芝麻口味亦都出色,一入口,芝麻香氣就湧襲而來,少有嘅獨特月餅口味,令屋企人都覺得耳目一新,可encore。.PS:包裝盒好精緻,係Tiffany blue色,食完啲月餅之後我仲留返佢嚟做口罩盒😁。
但願人長久,不斷吃月餅。

經典流心雙輝月餅 (流心奶黃 + 流心芝麻) $348:

2021-06-03 134 views
朋友移居,同事升遷,滿月之喜,總有千萬個理由買盒靚曲奇餅送人送己,皇玥新推出牛油脆曲奇精裝禮盒同芝士薄脆精裝禮盒,牛油脆曲奇精裝禮盒包裝簡約得黎大方得體不在話下,內裡牛油脆曲奇塊塊獨立包裝,唔怕食唔曬會疏氣,做零食零咀送朋友同事下午茶亦方便衛生,滿口鬆化牛油酥香味。至於另一款芝士薄脆精裝禮盒,芝士薄脆真的做到十分薄及脆身,就像薯片一樣,有芝士咸香味,而且一塊Size 放入口剛剛好,這真的會讓人停不了口。

皇玥新推出牛油脆曲奇精裝禮盒同芝士薄脆精裝禮盒,

牛油脆曲奇精裝禮盒包裝簡約得黎大方得體不在話下,

而且一塊Size 放入口剛剛好,這真的會讓人停不了口。
早幾日去開黃埔嗰邊,順便探舊同事,於是就買少少嘢上去,廢事兩手空空啦。黃埔有「皇玥」餅店,咁就啱哂啦,唔使煩買乜😛。一入到去我經已鎖定目標🔒,皆因之前食過佢嘅薄脆,覺得超正!我有晚喺公司加班,自己一條友啪咗三包😋,勁誇張,因為真係食到上癮呢。薄脆有四款口味,兩鹹兩甜,包括檸檬、蕃茄、芝士同伯爵茶。對我而言,每款都各有特色,全部都鍾意❤️,打和!價錢方面,幾款口味劃一價,不過多買多平。每包獨立包裝大概有八塊薄脆(掛住食無特別數…),🎁唔同禮盒就分別有二包、四包或者八包。薄脆其實即係餅乾🍪,但主要分別在於個口感。薄脆有如薯片咁脆,有過之而無不及。每一塊都好輕盈,目測厚度不足2毫米,呢個絕對係爽脆嘅關鍵😋。同時,非油炸亦感覺健康啲。不過留意返,開咗就要即刻食哂,唔好就咁放喺度,或者等遲啲先再食,否則就會變淋、變到唔好食。伯爵茶薄脆精選禮盒($68),一盒兩包,佢無同另一隻味做孖裝登場。伯爵茶係幾款當中味道最濃郁的,茶味好突出🌱。我感覺佢係落咗茶葉碎去製作,但你就唔會食到茶渣。整體係幾出色,不過偏甜少少,我自己就覺得無問題。蕃茄·芝士薄脆精選禮盒($118),一盒四包,兩款口味各二。包裝上有用貼
伯爵茶薄脆精選禮盒
蕃茄·芝士薄脆精選禮盒
蕃茄·芝士薄脆精選禮盒($118),一盒四包,兩款口味各二。包裝上有用貼紙分辨口味,所以唔驚撈亂🙏🏻。我稱呢兩款為鹹味,不過實際上佢哋一啲都唔重口味。🍅蕃茄味唔酸,食落帶點乾蕃茄香。🧀芝士味則唔係市面上嗰類芝士餅,而係有啲芝士蛋糕嘅感覺。兩者都係行清新路線,攞到食材嘅精髓,但並無過膩,仲滿滿牛油香,好食。
總括嚟講,皇玥嘅出品無得彈👍,價錢雖則唔平,但無論味道定包裝都令人滿意,送禮自用皆宜!喺店內一張單過買滿$200,即減$50🈹,其實幾抵,想買嘅就不妨湊夠數,做過精明消費者。我另外仲買咗月餅券,因為早買有早鳥優惠哦😆。
2021-05-21
伯爵茶薄脆精選禮盒
蕃茄·芝士薄脆精選禮盒
2021-05-27 89 views
皇玥 係紅磡黃埔新邨開左分店呀,不嬲好鍾意食佢哋嘅奶黃月餅,今次我就試吓新野牛油脆曲奇精裝禮盒 + 芝士薄脆精裝禮盒。先講個牛油曲奇,每塊都獨立包裝唔使驚開咗成盒林晒,都幾重牛油味,幾香,曲奇質感唔會好趣嗰隻,都有啲咬口。至於芝士薄脆,口感都幾特別,唔係勁脆果隻,但好重芝士味,中意食好甜餅既人岩哂👀一盒有兩包獨立裝,都幾得意,細細盒隨時收埋食都得👅香港品牌 皇玥餅藝,香港製造,走時尚品味路線於全港新開了六間分店(紅磡 尖沙咀 北角 佐敦 觀塘 鑽石山),地方就腳到爆呀!快d去買啦地址:紅磡德民街37號黃埔新邨樂華樓(I座)地下H2號舖
牛油脆曲奇精裝禮盒 + 芝士薄脆精裝禮盒。

一盒有兩包獨立裝,都幾得意,細細盒隨時收埋食都得👅

香港品牌 皇玥餅藝,香港製造,走時尚品味路線

地址:

紅磡德民街37號黃埔新邨樂華樓(I座)地下H2號舖

2021-05-23 75 views
今天響黃埔行街,途經皇玥,係新開嘅,見有各式酥餅糕點,入去睇吓有咩零食買。同其他分店一樣,呢度裝修都好靚。之前買過皇玥出品嘅奶黃月餅送禮,朋友讚口不絕。金玥囍餅禮盒 ($138)本身打算買蝴蝶酥,然後被櫥窗入邊顏色鮮艷,造型可愛嘅唐果子吸引。呢個禮合有兩款口味嘅蝴蝶酥(原味及伯爵茶味),同兩款口味嘅唐果子(豆沙及柚子味),一次可以試晒4款,啱晒貪心嘅我。唐果子係唐代的宮廷傳統特色糕點。經過改良嘅唐果子,用上了牛油、雞蛋、麵粉、蓮子等不同食材。一口咬下去,口感鬆化,餡料滿滿,甜度適中,豆沙餡綿密,而柚子口味則果香清新。唐果子表面的裝飾花係曲奇,好精緻,睇得又食得。職員介紹每一件唐果子都是人手搓皮包餡,絕對係一件手工藝作品。呢度嘅蝴蝶酥係由米芝蓮師傅主理,採用法國天然牛油。聞落下牛油香味自然,咬下去口感酥香鬆脆,食落唔會好膩,會令人一個接一個咁食,原味同伯爵茶都好味,鍾意伯爵茶嘅朋友一定唔可以錯過呢款伯爵茶口味嘅蝴蝶酥。伯爵茶薄脆精裝禮盒 ($68)每一塊薄脆都金黃香脆,纖薄的厚度令口感更為輕盈脆口,每一口都散發著牛油香,加上伯爵茶嘅香氣,我個人好鍾意,呢款薄脆絕對係下午茶嘅首選。

金玥囍餅禮盒 ($138)

伯爵茶薄脆精裝禮盒 ($68)