2017-12-14 613 views
今日搵個朋友係旺角食野,跟住周圍行搵地方食野,跟住收到呢間餐廳嘅傳單,朋友話平平地想去試下,於是走左入去試下。跟住經店員介紹,原來餐廳係岩岩開業,不過由於我地第一次食泰式火鍋,而且餐廳裝修都幾有特色,所以有啲期待 前菜餐廳唔係淨係食任食邊爐架,仲有好多唔同嘅前菜!而且連生菜包都係任食架,生菜包嘅肉一啲都唔會乾身,啖啖都好惹味,而且連生菜都夠晒新鮮,餐廳果然係夠泰式風味。牛肩肉拼盤牛肩肉首先切得夠好,肉嘅顏色夠鮮色艷,份量亦都好足唔會太小,煮完之後肉味夠濃,又夠嫩海鮮拼盤海鮮拼盤裡面有蠔,有鮑魚,有蟶子仲有半條烏頭,真係超級豐富架!特別係烏頭,烏頭入口唔會霉,肉質真係唔錯,餐廳應該係即日開嘅魚,味道夠鮮味,唔會煮完一夾就散晒。任食肉類肥牛等肉類都算質素唔錯,每次出嘅份量又夠,味道都算唔錯,唔會淨係得雪味甜品餐廳有提供幾款泰式甜品,俾客人從頭到尾都有泰式享受我最鐘意嘅就係糯米飯同埋大菜糕,糯米飯軟度岩岩好,配埋餐廳自家製芒果椰汁,真係好食到停唔到大菜糕唔會太甜,入口口感唔錯又唔會太軟身,而且形狀成朵玫瑰咁真係好靚二個人每人兩百蚊已經食到飽晒,真係好滿足,搵日再黎食先得

前菜
餐廳唔係淨係食任食邊爐架,仲有好多唔同嘅前菜!

任食肉類
甜品
餐廳有提供幾款泰式甜品,俾客人從頭到尾都有泰式享受

甜品
二個人每人兩百蚊已經食到飽晒,真係好滿足,搵日再黎食先得
$200 (Dinner)