2022-10-16 164 views
喺觀塘工業區開業嘅啡奴Coffee Slave今年年中落戶荃灣,我記得舖位原本係Beans嘅分店。老闆應該係軒公Fans,現場播好多佢嘅歌。打開菜單即刻眼前一亮,佢地竟賣乾炒牛河。見到實物之後發現佢地嘅烹調方法同茶餐廳嗰啲有唔同,牛肉用咗肥牛同牛柳粒,河粉比茶餐廳用嘅厚咗少少,食起上黎我都懷疑係咪食緊扁意粉😂我點咗一份手沖咖啡,用哥倫比亞嘅藝伎豆。上碟時咖啡師畀咗三款瓷杯我,話倒入去有唔同味道同口感。譬如其中一隻杯會感覺咖啡Body比較厚,用另一隻杯甜感會強啲。手沖咖啡:Columbia Geisha Tatambo $100啡奴。乾炒牛河 $90
啡奴。乾炒牛河

啡奴。乾炒牛河 $90