好日唔幫襯,又一間想幫襯嘅小店就結業,荃灣的啡奴也將在六月中結束營業,之後想幫襯就要去觀塘了:’( 咖啡店位於海壩街轉角位,擁有大大塊落地玻璃採光足夠,十分舒適,咖啡都有頗多特別口味,例如是咖啡加上紅豆或薑等較中式的配搭𓂅 黑白是良知 🖤 ˢᴱˢᴬᴹᴱ ᴮᴸᴬᶜᴷ ( ᴴᴷᴰ 35 )近年來越多越多店有芝麻奶供應,啡奴的這杯芝麻味剛剛好,與奶香相輔相成〰️𓂅 薑啡 ᴳᴵᴺᴳᴱᴿ ᴮᴸᴬᶜᴷ ( ᴴᴷᴰ 45 )House Blend果酸甚突出,配上薑味就有種又酸又辣嘅感覺,我就覺得薑味可能跟奶啡更配!

𓂅 薑啡 ᴳᴵᴺᴳᴱᴿ ᴮᴸᴬᶜᴷ ( ᴴᴷᴰ 45 )
2023-05-03 268 views
Wkend三個女仔想揾間cafe食下野傾吓計。去咗食啡奴荃灣茜雞肉意粉,香香嘅芫荽味,但又唔會太重味,可一試。咖啡醬配烤雞髀扒漢堡,正👍🏻,好好食,個醬有少少咖啡味甜甜哋,配包食一流😋黑椒豬手肉ssss配莎莎醬bagel,bagel正常,豬手肉夠淋夠入味。Mocha都幾好飲,唔係好甜果種,似dark chocolate?? 如果可以熱啲就prefect,飲落口係暖!最後我哋三個都話最好食係個漢堡,可以encore😌
Wkend三個女仔想揾間cafe食下野傾吓計。

最後我哋三個都話最好食係個漢堡,可以encore😌
$150 (Tea)
有日喺荃灣行完街街 決定食埋食再走行到去beans舊舖位置 見到呢間<<啡奴>>啲嘢食主要都係fusion為主我地叫左個啡奴。乾炒牛河好夠鑊氣😌另外再叫左個夏威夷菠蘿烤雞扒漢堡 附烤焗香草薯粒 份量超大好有誠意 味道不過不失 雞扒喺有菠蘿嘅襯托下好fresh 本身塊扒都juicy 唔會柴☺️焗薯粒都幾香口 係有脆邊嘅飲品方便叫左兩杯熱latte 好香 不過太細杯啦就係漢堡後面嗰杯 單杯價錢黎講有啲貴 跟餐就可以接受嘅🥹
有日喺荃灣行完街街 決定食埋食再走
行到去beans舊舖位置 見到呢間<<啡奴>>

啲嘢食主要都係fusion為主
我地叫左個啡奴。乾炒牛河
好夠鑊氣😌

焗薯粒都幾香口 係有脆邊嘅

飲品方便叫左兩杯熱latte 好香 不過太細杯啦
就係漢堡後面嗰杯 單杯價錢黎講有啲貴 跟餐就可以接受嘅🥹
2022-12-20
2023-01-14 344 views
相信係荃灣人嘅高都一定會個路德圍轉角位嗰間cafe! 今日就去咗啡奴Coffee Slave食lunch!! 發現menu上有最愛嘅芫茜,唔洗揀其他,即刻試!🤪荎灣荽。芫荽醬雞肉意粉 $90成碟都係綠色,超重芫茜味!雞塊都大大粒!而且意粉係Al dente,好岩鐘意食有咬口嘅意粉卡邦尼 $90正常發揮,Cream味比較濃!但撈埋蛋黃後比較濕Cappuccino $40味道正常

荎灣荽。芫荽醬雞肉意粉 $90

卡邦尼 $90
正常發揮,Cream味比較濃!但撈埋蛋黃後比較濕

Cappuccino $40
味道正常

2023-01-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
2023-01-13 195 views
放假想搵個地方溫下書同食下嘢,喺附近search到,一於入去試下cafe入面有普通餐枱同bar枱,我一個人特登揀bar枱,面向落地玻璃,出面係繁忙嘅馬路,我就坐喺間清靜嘅cafe我嗌咗菠蘿雞扒包配薯粒同熱朱古力,冇諗過佢啲食物大份到咁,完全可以食飽兩個人,而且味道係唔差,包輕輕烘過,菠蘿燒過,雞扒煎得好香,皮脆肉嫩,生菜同沙律醬又足,每食一啖都係滿滿嘅餡,薯粒都唔錯,但真係多到食唔晒,杯朱古力係唔甜嘅可可味,好香濃,拉花令杯嘢飲再昇華咗店員都好有禮貌,絕對推介大家有時間嘅嚟坐下

店員都好有禮貌,絕對推介大家有時間嘅嚟坐下

2023-01-03 186 views
之前經過荃灣見到新開咗間cafe,一直都想試,今日終於有機會去做啡奴。☕️☕️☕️QR code 落單,叫咗杯 hot Caffe Latte,咖啡豆有SOE 同House Blend 揀。問咗店員,House Blend 嘅豆會帶nutty嘅味道,所以最後就揀咗 House Blend。咖啡味道一般,不過飲到最後會見到個杯印咗「啡奴」嘅字,算係幾有心思。另外,仲叫咗個甜品 — 啡奴冰火窩夫($80)。窩夫嘅質地似叮叮食品,徧乾同硬。只可以用黎打卡。性價比低。

2022-12-19 143 views
#minnie美食堆 之 #coffeeslave ☕️啡奴隔離係經mm堆後大排長龍嘅台蔡滷肉飯 成日經過見到都係台蔡人龍排到去㫵奴門口但啡奴就唔係好多人 呢個情況好唔健康🥹🥹趁假期 又無人排就試試佢🤓🤓🤓🎈冬陰忌廉蝦意粉 $100呢個意粉嘅味道比較濃厚 醬汁都好多多到可以令每條意粉都染上醬汁意粉味道亦同真正冬陰公差唔到蝦嘅份量都好多 對得住呢個價錢😂但呢個意粉嘅缺點係蝦以外嘅配料比較少如果蕃茄仔同菇都多啲就好了同埋蝦都冇乜味道 建議煮前可再作調味🎈 Creamy Pancake $65本身想食窩夫 但個朝食得太飽食唔落了所以叫左pancake 餐牌,個description係寫住呢個pancake配時令水果同好重但輕柔嘅甜忌廉果然一黎到 個cream同佢形容嘅一樣 真係食落去好soft 唔heavy 而且個pancake係有餡嘅(有紅豆 同食到有少少香蕉) 咁樣亦令到食落去冇咁單調但個人認為個pancake有啲實 如果再鬆軟啲會好啲😆總括而言 呢兩樣都唔會令我有中伏嘅感覺如果再有機會都會再黎食同介紹比朋友😆價錢:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (題外話 本人雖然唔飲啡但見到隔
#minnie美食堆 之 #coffeeslave ☕️

🎈 Creamy Pancake $65
本身想食窩夫 但個朝食得太飽食唔落了
果然一黎到 個cream同佢形容嘅一樣
真係食落去好soft 唔heavy
而且個pancake係有餡嘅(有紅豆 同食到有少少香蕉)
咁樣亦令到食落去冇咁單調

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️

(題外話 本人雖然唔飲啡
但見到隔籬枱係order咖啡後
店員會俾佢先聞一聞啲咖啡豆 再決定沖唔沖 沖完之後都會向您介紹番杯咖啡
呢個服務可以令你更認識杯咖啡 我覺得值得一讚👍)冬陰忌廉蝦意粉
2022-12-17
  • 冬陰忌廉蝦意粉
2022-12-10 130 views
難食到唔出post唔得…上次想入去食,因為用紙本針卡唔俾入,已經有d失望!諗住今次俾多次機會佢再幫襯,叫咗個pancake,同杯latte, $105個pancake 見個樣幾靚,但cream覺得太多太奶味! pancake咬一啖係硬嘅,好明顯係買現成而唔係自己整,但連翻熱都懶。以為第一塊係咁啦,食第二塊都係咁,凍冰冰,係凍到有生麵粉嘅味….真係未食過咁難食嘅pancake反映完埋單走人,$65當支持小店,但唔會有下次!btw,杯latte係幾好嘅…
難食到唔出post唔得…

反映完埋單走人,$65當支持小店,但唔會有下次!

btw,杯latte係幾好嘅…
2022-12-10
$105 (Tea)
2022-11-20 88 views
Have visited the old shop in this location, I found it changed to a new shop. The name Coffee Slave attracted me to try a cup of coffee.I ordered Single Origin Iced Drip. Both presentation and taste suit me. The waitress explained patiently while serving. 👍🏻👍🏻Only one thing is about the music. I want to listen to my own choice in my device, however it’s a bit loud for music in the shop.

2022-11-14 94 views
荃灣又多一間💛 𝖼𝖺𝖿𝖾 了 都係元祖𝖼𝖺𝖿𝖾 𝖻𝖾𝖺𝗇𝗌 舊鋪位 咖啡食物都一應俱全 平日更有𝗅𝗎𝗇𝖼𝗁 𝗌𝖾𝗍 提供 可以用優惠價𝗎𝗉𝗀𝗋𝖺𝖽𝖾 咖啡 ✨⁡𓂄 焦糖菠蘿厚切雞扒漢堡配蛋沙律 ($100)𓂄 啡奴自家製龍蝦汁帶子意大利飯 ($98)⁡雞扒漢堡夠𝗃𝗎𝗂𝖼𝗒 配上焦糖菠蘿更𝖿𝗋𝖾𝗌𝗁 意想不到嘅係個蛋沙律又幾好食 !不過個𝗋𝗂𝗌𝗈𝗍𝗍𝗈 就有𝖽 失望🥲 個龍蝦汁似係罐頭湯質素 而入面𝖽 料唔算豐富而係好多蒜片 唔好蒜既朋友可能食唔掂 😂⁡
荃灣又多一間💛 𝖼𝖺𝖿𝖾 了

𓂄 焦糖菠蘿厚切雞扒漢堡配蛋沙律 ($100)
𓂄 啡奴自家製龍蝦汁帶子意大利飯 ($98)

雞扒漢堡夠𝗃𝗎𝗂𝖼𝗒 配上焦糖菠蘿更𝖿𝗋𝖾𝗌𝗁
意想不到嘅係個蛋沙律又幾好食 !
2022-10-16 164 views
喺觀塘工業區開業嘅啡奴Coffee Slave今年年中落戶荃灣,我記得舖位原本係Beans嘅分店。老闆應該係軒公Fans,現場播好多佢嘅歌。打開菜單即刻眼前一亮,佢地竟賣乾炒牛河。見到實物之後發現佢地嘅烹調方法同茶餐廳嗰啲有唔同,牛肉用咗肥牛同牛柳粒,河粉比茶餐廳用嘅厚咗少少,食起上黎我都懷疑係咪食緊扁意粉😂我點咗一份手沖咖啡,用哥倫比亞嘅藝伎豆。上碟時咖啡師畀咗三款瓷杯我,話倒入去有唔同味道同口感。譬如其中一隻杯會感覺咖啡Body比較厚,用另一隻杯甜感會強啲。手沖咖啡:Columbia Geisha Tatambo $100啡奴。乾炒牛河 $90
啡奴。乾炒牛河

啡奴。乾炒牛河 $90
啡奴。乾炒牛河
2022-10-10 98 views
未去過觀塘店,見荃灣開左就去試吓。見到menu 有乾炒牛河,心諗咁得意?就即管試下。結果有驚喜。唔油,夠香,夠味,而且其實唔係河粉,係用扁意粉炒嘅,好有創意,真心推介。另外叫咗house blend hot long black , 好飲👍。之後另一日再去試埋冬陰公意粉,一樣好好味,會繼續支持。荃灣區都有好多coffee shop , 都試過好多間。感覺上coffee slave 嘅paste 係做得唔錯,大家不妨考慮試吓啦☺️
  • 乾炒牛河
布朗尼芝士蛋糕,一次食到2種口味,正呀!啱啱食完蛋糕就送哩咖啡。先飲下清水,可以清清味蕾。唔識品評,但本身都鍾意飲咖啡。叫左杯朱古力咖啡易入口,用75%朱古力,味濃而不苦,啱我口味嘅。
2022-09-20 152 views
知道 Beans 執咗之後開咗間新嘅 coffee shop 所以來試下。 入來之後好似去咗 Beans 咁因為D裝修好似一啲都無變。但係冷氣唔多夠,亦都好似好多飛蚊仔!勁驚D飛蚊仔同我掙食 講返D嘢食,叫咗個蜜糖雞翼($38)+ Cold Brew($55),個雞翼無咩特別,Cold Brew 偏酸。其實入來見到好似重用Beans嘅裝修已經覺得間 Cafe 無咩心思,好聽嘅可以話佢環保囉,唔好聽嘅咪無自己 cafe 嘅風格囉嘢食無特別嘅地方就睇下裝修風格值唔值得推介俾D朋友。個人覺得呢間就可試可唔試。
2022-09-20
$98 (Tea)
2022-09-14 119 views
生活雖然逼人,但是也要點甜。經過忙到爆機的一個月,還是選擇了Coffee Slave大快朵頤。這早已在自己的to do list內,卻要直到它登陸荃灣,才有時間一試。很難想像會在咖啡館,品嘗到茶記風的乾炒牛河。雖然用上了闊蛋麵代替河粉,可是不減其鑊氣,而且多了一份河粉沒有的嚼勁。在咖啡館吃上這道傳說中的「廚房剋星」,果然是勇於嘗試,且教人喜出望外。到咖啡館少不了來一客甜品和咖啡,這次點了tiramisu,看似是一般貨色,可是也有一定酒香,似乎有點解膩;Dirty跟第一次來的時候一樣,仍是那麼出色。望著街角,來一口咖啡,一樂也。

望著街角,來一口咖啡,一樂也。